Lise eğitiminde yeni bir sistem devreye girecek!

Lise eğitiminde yeni bir sistem devreye girecek!

Lise eğitim süreçlerinde yapılması beklenen değişiklikler için hazırlıklar başlıyor. Üniversitelerin lisans bölümüne gitmek istemeyen öğrenciler için alternatif yeni bir model ortaya çıkacak. Bu konuyla ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Bulunduğumu seneden tam olarak 12 yıl önce 4+4+4 eğitim sistemi uygulanmaya başlandı. 12 yıllık zorunlu eğitim süreci başlamış oldu. Aradan geçen yılların ardından Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci canlı yayın programı sırasında sarf ettiği sözlerle yeni bir döneme geçiş yapıldığının ışıklarını yakmış oldu.

Şu an için konuyla ilgili net bir detay bulunmamakla birlikte Yelkenci; 4+4+4 sisteminin özellikle son 4 yılı ele alınmalıydı geciktik mesajını verdi. Tam da bu noktada yeni çalışmalar olduğuna da dikkat çekti.

3+1 Diploma sistemi ne demek?

Şu an için resmi bir açıklama bulunmasa da alınan bilgilere göre liseler eski sistemine dönecek ve 3 yıla inebilecek. Şıklı eğitim modeli adı altında bir dönem başlayacak. Bu döneme göre diplomalar ikiye ayrılacak. Normal lise ve ileri lise olarak sınıflandırılacak.

Eğer öğrenci liseyi bitirdikten sonra lisans eğitimi yapmak istemiyorsa ona göre diploma alacak. Öğrenci isterse 3 yılın sonunda iş hayatına atılma şansını yakalayacak.

Bu gelişme ile yıllardır amaçlanan fakat adım atılamayan üniversitedeki yığılmış işsizlik sayısı da azaltılmış olunacak. Konu ile ilgili henüz detaylar bilinmiyor fakat yakın zamanda başlayacak çalışmalar neticesinde sürecin netleşmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum