Kimsenin haberi yok! Öğretmen maaşları eksik hesaplanıyor..

Kimsenin haberi yok! Öğretmen maaşları eksik hesaplanıyor..

Kimsenin haberi yok! Öğretmen maaşları eksik hesaplanıyor..

Milli Eğitim Bakanlığında, memur, müdür yardımcısı veya okul müdürlerinin ihmalleri sonrası bazen öğretmen maaşları eksik yatırılabiliyor. Kademe ilerleme ve derece ilerleme kapsamında terfilerin yapılmaması sonrasında öğretmen maaşları derece düşüklüğünden dolayı eksik yatırılabiliyor. Peki söz konusu durumun sebebi nedir? Bunun telafisi var mıdır? İşte detaylar..

Maaşların eksik yatmasının sebebi ne?

Milli Eğitim Bakanlığında görev yapmakta olan öğretmenlerin derece ve kademe ilerlemeleri milli eğitim müdürlüklerindeki muhasebe personellerinin terfileri takip edip kamu maliye bilgi sistemine işlemeleri gerekiyor. Ancak söz konusu yükümlülükleri yerine getirmeyen gerek okul yöneticileri gerekse milli eğitimde çalışan memurlar sebebiyle bazen öğretmenlerin terfileri zamanında yapılmıyor.

adsiz-tasarim-6.jpg

Tüm bu aksamalar öğretmenlerin yıllar boyu devam eden terfi hataları sebebiyle maaşlarında ilerleme yaşanmasını engelliyor.

Özellikle son zamanlarda Doküman Yönetim Sistemi adında yeni yazışma sisteminin getirilmesi ve söz konusu sisteme alışamayan memurlardan dolayı öğretmenlerin terfilere okullara sağlıklı bir şekilde gönderilemiyor. Bu da öğretmenlerin maaşlarında mağduriyete sebep oluyor.

Öğretmenlere bu sebepten dolayı kendi terfi takiplerini yapmalarını öneriyoruz.

''Öğretmenler dilekçe yazarak zararı temin edebilirler.''

Öğretmenlerin bahsi geçen durumları dilekçe ile okullarına bildirmeleri halinde terfilerinin eksik hesaplanmasından dolayı uğradıkları zarar kendilerine toplu ödeme ile beraber geri ödeme usulü ile ödenecektir.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum