İşte o kritik günler! “Uzman öğretmenlik fırsatını 9 gün ile kaçırdım!”

İşte o kritik günler! “Uzman öğretmenlik fırsatını 9 gün ile kaçırdım!”

1 Ekim tarihine çok az bir zaman kala eğitim camiasının gündeminde 10 yıllık hizmet süresini tamamlamış kadrolu öğretmenler yer alıyor. Uzman öğretmenlik için başvuruda bulunacakları bu dönem onları neler bekliyor?

Uzman öğretmenlik başvurularının aktif olması için yeni kanunun meclisten geçmesi gerekiyor. Bu süreçte en önemli konulardan biri yapılacak başvurularda hangi tarihlerin esas alınacağıydı.

10 yılını tamamlayanlar için süreç başlıyor!

Yeni kanun resmi gazetede yürürlüğe girdiği andan itibaren 10 yıllık çalışma süresini tamamlamış uzman öğretmenler ile uzman öğretmenlikte 10 yılını tamamlamış başöğretmenler için başvuru süreci başlamış olacak.

Ancak o güne kadar herhangi bir işlem yapılamayacak. 1 Ekim tarihinde tatilden dönülmüş olacak. TBMM'de görüşülecek olan yeni kanun teklifi aslında uzman öğretmenlik sürecinde netleştirmiş olacak. Konuya farklı bir açıdan yaklaşmak gerekirse; geçtiğimiz yıl yapılan başvurular Mayıs ayın sonunda alınmıştı ve sürenin tamamlanması için Eylül ayı baz alınmıştı.

Bu yıl içinde geç duyuru tarihi Ekim olduğu düşünüldüğünde Ekim sonu itibariyle başvurular açılsa Aralık sonu gün dolumu baz alınabilir. Eğer böyle olursa doğumun izinden veya askerlikten kaynaklı oluşabilecek mağduriyetlerini önüne geçilmiş olunur.

31 Aralık baz alınmalı!

Hemen her öğretmen aynı fikirde… 10 yıllık çalışma süresini doldurmuş olan kadrolu öğretmenler 31 Aralık 2024 tarihi baz alınmalıdır. Aksi takdirde mağduriyet yaşanabilir, ifadesini kullanıyor. Özellikle geçtiğimiz yıl 9 gün ile başvuruları kıl payı kaçıran adayların olduğu bir süreçte seçilecek tarihlerde büyük önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

12 Yorum