İl ve ilçe yöneticilerine uzman öğretmenlik teklifi TBMM'ye geldi

İl ve ilçe yöneticilerine uzman öğretmenlik teklifi TBMM'ye geldi

İl ve ilçe yöneticilerine uzman öğretmenlik teklifi TBMM'ye geldi

Milli Eğitim Bakanlığında, geçtiğimiz yıllarda yasalaşan Öğretmenlik Meslek Kanunuyla beraber çalışma barışı bozulmuştu. Buna göre öğretmenlere ve okul müdürlerine kariyer basamakları hakkı tanınırken, il ve ilçe yöneticilerine kariyer basamakları hakkı tanınmamıştı. Bu da asların, üstlerinden daha yüksek maaş almasına sebep olmuştu. Dolayısıyla doğal bir talep meydana gelmişti.

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı açıklandı. Lakin burada da il ve ilçe yöneticileriyle alakalı kariyer basamakları hakkı maddesi bulunmuyordu.

Bu konudaki mağduriyetleri Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan dile getirdi. Vekil Çalışkan, konu hakkında TBMM'ye teklif sundu.

Çalışkan, yaptığı açıklamada, "Şube müdürleri ve ilçe müdürleri, ek ders ücreti alamadıkları gibi uzman öğretmen statüsünde de değiller. Bu yüzden okul müdürlerinden ve öğretmenlerden daha düşük maaş alıyorlar. 15 bin öğretmenin amiri olan birinin, astlarından daha az maaş alması büyük bir çelişki yaratıyor. Bu durum, otoritenin sarsılmasına yol açabilir" ifadelerini kullanarak konunun bir an önce ele alınması gerektiğini belirtti.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

60 Yorum