Çok bekleniyordu! Bakan Yusuf Tekin imzalı üzen yazı geldi..

Çok bekleniyordu! Bakan Yusuf Tekin imzalı üzen yazı geldi..

Çok bekleniyordu! Bakan Yusuf Tekin imzalı üzen yazı geldi..

Bilindiği üzere kariyer basamakları hakkı öğretmen ve okul yöneticilerine tanınsa da il müdür yardımcıları, ilçe müdürleri, şube müdürleri ve müfettişlere bu hak tanınmadı. Konu hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e soru önergesi verilmişti. Bakan Yusuf Tekin'den üzen yazı geldi. İşte detaylar..

İstanbul Milletvekili Doğan Bekin tarafından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) şube müdürlerini ilgilendiren soru önergesine, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yazılı bir yanıt verildi.

Vekil Doğan Bekin'in vermiş olduğu önerge şu şekilde idi:

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine bağlı olarak görev yapan Şube Müdürleri, 81 ilde zorlu şartlar altında çalışmaktadır. Yıllarca öğretmenlik, okul müdür yardımcılığı, okul müdürlüğü yapan ve yükselme sınavları ile Şube Müdürü olmaya hak kazanan Şube Müdürleri, hem özlük hakları hem de mali hakları azalmıştır. 7354 Sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmen ve okul yöneticilerine verilen bazı haklar şube müdürlerine ne yazık ki sağlanmamıştır. Şube Müdürlüğüne kadar yükselen ancak görevde yükseldikçe maaşları da düşen Şube Müdürlerinin maaşları günümüz koşullarında yetersiz kalmaktadır. Bununla birlikte. Öğretmenlik Meslek Kanunda yer alan “Uzman”, “Başöğretmen” gibi unvanlardan da mahrum kalmışlardır.

Bu Bilgiler Doğrultusunda;

1- Yıllarca öğretmenlik yapmış, görevde yükselme sınavları ve mülakatlar ile Şube Müdürlüğüne yükselen Şube Müdürlerinin mali ve özlük haklarında bir iyileştirme yapılacak mıdır?

2- Şube Müdürlerinin almış olduğu maaş, okul müdürlerinden, müdür yardımcılarından hatta mesleğe yeni başlayan öğretmenlerden bile daha düşüktür. Eğitim ve Öğretim camiasındaki maaş farkına bağlı adaletsizliğin giderilmesi ile ilgili bir çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz?

3- Şube Müdürleri, Öğretmenlik Meslek Kanununda yer alan “Uzman” ve “Başöğretmen” gibi unvanlardan hangi gerekçe ile yararlanamamaktadır?

4- Önceden uzman veya başöğretmen iken, görevde yükselme ile şube müdürü- olarak ataması yapılan şube müdürleri, neden uzman ve başöğretmen iken sahip oldukları haklarından faydalanamamaktadır? Şube Müdürleri için ÖMK’da yer alan unvanların yeniden verilmesine yönelik bir düzenleme yapılacak mıdır?

5- Şube Müdürlerine ek ders ücreti ödenmemektedir. Şube Müdürlerine ek ders ücreti ödemesine yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?

6- Eğitim ve öğretime hazırlık ödeneğinin şube müdürlerine de verilmesine dair bir çalışma planlıyor musunuz?

ekran-goruntusu-2024-10-20-095003.png

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

17 Yorum