CHP’li Belediyelerin Yardım Söylemi Boş Çıktı:Okul Taleplerine Sürekli Red!

CHP’li Belediyelerin Yardım Söylemi Boş Çıktı:Okul Taleplerine Sürekli Red!

CHP’li Belediyelerin Yardım Söylemi Boş Çıktı:Okul Taleplerine Sürekli Red!

CHP'Lİ BELEDİYELERİN ÇELİŞKİSİ: "BİZ HAZIRIZ" DİYORLAR, AMA RESMİYETTE HAREKETE GEÇMİYORLAR

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların belediyelerden peyzaj düzenleme, ağaç budama, moloz temizliği ve benzeri talepleri resmi yazılarla iletilmiş olmasına rağmen, CHP'li belediyelerin bu taleplere yanıtları hep olumsuz oldu. Belediyeler, halk arasında sık sık "Biz okullara yardımcı oluyoruz, temizliğini yapıyoruz" şeklinde demeçler verse de, resmiyete dökülen talepler karşısında harekete geçmedikleri ortaya çıktı.

Dilekçelerde Red Gerekçeleri

Keçiören Belediyesi’ne, Şinasi İlkokulu’ndan iletilen bahçe temizliği ve ot biçimi talebi, belediyenin iş yoğunluğunu gerekçe göstererek reddedildi. Aynı şekilde, Etimesgut Şehit Salih Helvacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesine oturma bankı ve çardak talebi, belediyenin sınırlı imkanları nedeniyle yerine getirilemedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı daire başkanlıklarına yapılan benzer talepler de sonuçsuz kaldı. Etimesgut’ta bulunan Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu Lisesi’nin meyve ağaçları dikim talebi ve Prof. Dr. Mehmet Sağlam Ortaokulu’nun çevre düzenlemesi ve ağaç budama talepleri, Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek geri çevrildi. Ancak dikkat çekici olan nokta, bu tedbirlerin özellikle okullar söz konusu olduğunda uygulanıyor olmasıydı.

Söylem ve Gerçek Arasındaki Çelişki

Bu yazışmalarla belgelenen taleplerin reddedilmesi, belediyelerin “Biz hazırız, hizmet veriyoruz” söylemleriyle çelişiyor. Vatandaşlar, CHP’li belediyelerin okullara yönelik yardımlarda sadece sözde kaldığını, resmiyette ise bu taleplerin karşılanmadığını vurguluyor. Belediyelerin kamuoyuna verdikleri sözlerle resmi yazışmalardaki eylemsizlikleri arasındaki bu fark, “şovmen belediyecilik” eleştirilerini beraberinde getirdi.

Bu haberle, belediyelerin söylemleri ile resmi belgelerdeki eylemsizlikleri arasındaki çelişkiyi daha ön plana çıkardık.

gy0e43vxuaybcmp.jpeg

gy0e42jwgbyrx4u.jpeg

gy0e42dweaaqnmv.jpeg

gy0e408woaewje0.jpeg

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

7 Yorum