Bakan Yusuf Tekin: Fransa, Yunanistan ve CHP'nin dediğini mi yapayım?

Bakan Yusuf Tekin: Fransa, Yunanistan ve CHP'nin dediğini mi yapayım?

Bakan Yusuf Tekin: Fransa, Yunanistan ve CHP'nin dediğini mi yapayım?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tatvan'da düzenlenen AK Parti 8. Olağan İlçe Kongresi'nde eğitim müfredatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni savunan Bakan Tekin, müfredata yönelik eleştirilere yanıt verdi. Bakan Yusuf Tekin, ''Fransa, Yunanistan ve CHP'nin dediğini mi yapayım'' ifadelerini kullandı. İşte detaylar..

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredata yönelik eleştirilerin Chp ve Dem Parti gruplarından geldiğini belirterek, "Dünyadaki başarılı eğitim modellerini almamıza mı karşısınız? Biz bu değerleri koruyup yaşatacağız, ne derseniz deyin. Seçimlerde halka taahhüt ettiğimiz eğitim sistemini uygulayacağız," ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, CHP'nin laiklik eleştirilerine de yanıt vererek, getirdikleri eğitim modelinin evrensel laiklik anlayışıyla örtüştüğünü, ancak CHP’nin laiklik anlayışıyla kendi bakış açısının farklı olduğunu vurguladı. Tekin, "CHP, laiklikle örtüşmediğini söylüyor, ama biz uluslararası hukukun ve evrensel laiklik uygulamalarıyla tamamen uyum içindeyiz. Fakat CHP’nin laiklik anlayışıyla benimkisi örtüşmüyor," şeklinde konuştu.

"Yunanistan ve CHP'nin dediğini mi yapayım?"

Bakan Tekin, dini inanç ve ibadet özgürlüğünün devlet güvencesi altında olmasının laikliğin gereği olduğunu da ekledi. Fransa ve Yunanistan’dan gelen eleştirileri de dile getiren Tekin, "Fransa televizyonları beni bir hafta boyunca eleştirdi çünkü sömürge mantığıyla hareket eden yabancı okullara karşı çıktım. Yunanistan televizyonları da 15 gün boyunca beni eleştirdi, çünkü müfredata Mavi Vatan ve Gök Vatanı ekledik. Şimdi soruyorum: Yunanistan, Fransa ve CHP'nin dediğini mi yapayım, yoksa Anadolu insanının ve irfanının dediğini mi yapayım?" ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

18 Yorum