Bu sene sınav haftası çok zorlayacak! Öğretmen ve öğrencileri neler bekliyor?

Bu sene sınav haftası çok zorlayacak! Öğretmen ve öğrencileri neler bekliyor?

2024-2025 eğitim öğretim yılı kapsamında düzenlenecek olan ortak sınavlar şehirler ve ülke genelinde MEB tarafından yapılan planlama ile organize edilecek. Peki bu sınav dönemi hakkında öğretmenleri ve öğrencileri bekleyen en önemli görev nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren okullarda düzenlenecek olan ortak sınavlar bu sene hem il genelinde ayrı derslerden ve sınıflardan hem de ülke genelinde aynı derslerden ve sınıflardan yapılmaktadır.

Ortak sınavlar düzenlenecek

Yukarıda söz edilen düzenlemeler neticesinde ülke genelinde Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ve matematik derslerinden sınavlar düzelecekken il genelinde ise fen bilimleri, fizik, matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, coğrafya, sosyal bilgiler derslerinden ortak sınavlar düzenlenecektir.

Bu kapsamda öğrenciler kendilerine açık uçlu olarak belirtilen sınavlardan sorular sorulacağı için geçmiş yıllarda uygulanan çoktan seçmeli sınav sisteminden daha farklı bir sistem ile tanışacaklar. Söz konusu sınavlar 6., 7., 8., 10. sınıf öğrencileri için yapılmaktadır. Ortak sınavlar söz konusu 6. sınıfların matematik dersinin dışında kalan tüm sınavlar için okullarda görev yapmakta olan öğretmenler tarafından okunacak şekilde sınav değerlendirmesi yapılacaktır.

Sınavları değerlendirme komisyonu okuyacak!

Tüm bunlarla beraber 6. sınıf matematik dersi kapsamında uygulanan ortak sınav il milli eğitim müdürlükleri bünyesinde kurulacak olan sınav değerlendirme Komisyonu tarafından okunacaktır. Söz konusu sınavlarla ilgili olarak öğretmenlerin öğrencilerinin ayrıca hazırlaması gerekirken öğrencilerin de geçmiş yıllarda uygulanan sınav tekniğinden farklı bir sınav uygulanacağından dolayı ek çalışmalar yapmaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.