Ocak ayı zamlı memur maaşları ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı…

Ocak ayı zamlı memur maaşları ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı…

Ocak ayı ile beraber en düşük memur ve emekli maaşı enflasyon farkı dikkate alınarak ve toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde belirlenen zam oranları netleşecektir. Söz konusu emekli ve memur zammı oranı ne kadar olacak? Detaylar haberimizde…

Memur ve emekli maaşları için görülen en son zam oranı Temmuz ayında yapılmıştı. 2024 yılı Temmuz ayında yapılan söz konusu memur ve emekli zamları neticesinde en düşük memur maaşı 39.177 TL'ye yükselmişti. En düşük emekli maaşı ise 12.500 TL'ye yükselmişti. Bu kapsamda yapılacak olan söz konusu emekli ve memur zamları ile ilgili Ocak ayı için tahminleri ise şimdiden gündeme oturmaya başladı.

Ocak ayı zam oranları!

Memur maaşları hakkında yapılması beklenen zam oranı için %10,65 oranında tahmin belirlenmiştir. Belirlenen söz konusu tahmin neticesinde en düşük memur maaşı 43.349 TL'ye yükselecektir. 12.500 TL olan en düşük emekli maaşı ise yapılacak olan yeni zam ile beraber 19461 TL'ye yükselecektir.

En düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Emekli maaşlarına yapılması planlanan zam oranı ise diğer oranlara bakıldığında %14.83 olarak belirlenmiştir. Bazı geçen memur zammı söz konusu öğretmenlerin ve diğer kamu görevlilerinin ek ödeneklerini de etkileyecek olan zam oranı ile beraber gerçekleşecektir. Söz konusu memur sendikalarının beklediği en düşük memur maaşı 45.000 TL iken emekli maaşı ise 25.000 TL olarak belirlenmiştir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.