O öğrencilerin sınavları diğerlerinden daha farklı olacak!

O öğrencilerin sınavları diğerlerinden daha farklı olacak!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklama doğrultusunda bazı sınıflardaki öğrencilerin sınavları diğerlerine göre daha farklı olacak. Peki farklı sınavlar hangi sınıfta öğrenim gören öğrenciler için olacak? İşte merak edilen soruların cevabı…

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren okullarda sınav haftası yaklaşmaktadır. Ekim ayının son haftası ve Kasım ayının ilk haftası ortaokul ve lise öğrencileri için sınav haftası olarak geçirilecektir.

8 Kasım’a kadar sınavlar devam edecek!

Söz konusu sınavlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan sonra başlayacak olup 8 Kasım tarihine kadar devam edecektir. Sınavların tamamlanması ile birlikte 11 Kasım tarihinden 15 kasım tarihine kadar öğrenciler ara tatile çıkacaklardır.

Yeni müfredat kapsamında müfredatın da yenilenmiş olduğu sınıflar olarak belirtilen 5. ve 9. sınıf öğrencilerine sınavları diğer öğrencilere göre daha farklı olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu öğrencilerin sınavlara hazırlanabilmeleri adına 5. ve 9. sınıf seviyesindeki öğrencilerin dersleri ile ilgili örnek sınav soruları yayınlanmıştır.

Örnek sorular yayınlandı!

Yeni müfredat kapsamında hazırlanan örnek sorular Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından erişime açılmıştır. Yeni müfredat kapsamında hazırlanan örnek sınav soruları Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, din kültürü ve ahlak bilgisi, Türk dili ve edebiyatı, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya dersleri üzerinden hazırlanmıştır. Bahsi geçen örnek sınav sorularına https://odsgm.meb.gov.tr/www/olcme-araclari/icerik/1273 link üzerinden ulaşılabilir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.