Sınav itiraz hakkı tanındı! Öğrenci ve veliler o itiraz yollarına başvurabilecek!

Sınav itiraz hakkı tanındı! Öğrenci ve veliler o itiraz yollarına başvurabilecek!

Ülke genelinde yapılan ortak sınavlar için bazı durumlarda öğrenci ve veliler için itiraz hakkı doğuyor. Bu kapsamda sınavlar hakkında merak edilen tüm detaylara haberimizde yer verdik. İşte merak edilenler...

Ortak sınavlarda itiraz etmek için hangi kurallara uyulmalı?

Sınavlara itiraz etmek için uyulması gereken kurallar aşağıda maddeler halinde belirtilmiştir;

a) Öğrenci velisi, ortak yazılı sınavlarının uygulanmasına yönelik itirazlar için öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne 5 (beş) iş günü içinde dilekçe ile başvuruda bulunacaktır. Ortak yazılı sınavların uygulanmasına yönelik yapılan itirazlara il/ilçe millî eğitim müdürlükleri cevap verecektir.

b) Öğrenci velisi; 6. sınıf matematik dersi ortak yazılı sınav sorularına, cevap anahtarlarına veya sınav sonuçlarına yönelik itirazlar için öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne 5 (beş) iş günü içinde dilekçe ile başvuruda bulunacaktır. Ortak yazılı sınav sorularına, cevap anahtarlarına ve sınav sonuçlarına yönelik itirazlar il ölçme değerlendirme merkezi müdürlüklerince cevaplanacaktır.

c) Öğrenci velisi; 6. sınıf Türkçe, 10. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile 10. sınıf matematik dersi ortak yazılı sınavına ait sınav sorularına yönelik itirazlar için öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne 5 (beş) iş günü içinde dilekçe ile başvuruda bulunacaktır. Ortak yazılı sınav sorularına veya cevaplarına yönelik itirazlar il ölçme değerlendirme merkezi müdürlüklerince cevaplanacaktır.

ç) Öğrenci velisi; 6. Türkçe, 10. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile 10. sınıf matematik dersi ortak yazılı sınavına ait sınav sonuçlarına yönelik itirazlar için öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne 5 (beş) iş günü içinde dilekçe ile başvuruda bulunacaktır. Bu sınavların ortak yazılı sınav sonuçlarına yönelik itirazlar öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüklerince cevaplanacaktır.

d) Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrenci bilgilerinin bulunmadığı dilekçeler dikkate

alınmamaktadır.

e) Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmamaktadır.

f) Sınavı geçersiz sayılan ya da mazeretsiz sınava katılmayan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Bu maddeler dışından öğrenci ve velilerin itiraz hakkı bulunmamaktadır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum