O devir kapandı! Test sorularının yeri, açık uçlu sorulara kaldı! MEB’den yeni sınav sistemi…

O devir kapandı! Test sorularının yeri, açık uçlu sorulara kaldı! MEB’den yeni sınav sistemi…

Ülkemizde eğitim sisteminde uzun bir süredir öğrenciler, çoktan seçmeli sorularla sınavlara katılmaktaydı. Bu durum karşısında Milli Eğitim Bakanlığı yeni dönemde sınav sisteminde adeta bir devrime gidiyor. İşte yeni sistemin detayları…

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz dönem olduğu gibi bu yıl da ülke geneli ortak sınav düzenine devam edecek. Söz konusu ortak sınavlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın hemen ardından 30 Ekim tarihinden itibaren tüm yurt genelinde uygulanmaya başlanacak.

Ortak sınav tarihleri belirlendi!

Ülke genelinde yapılacak olan sınavlar 6. ve 10. sınıf öğrencileri için tüm yurt genelinde ortak sınav sorularından oluşacaktır. Bahsi geçen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruların hazırlanacağı sınavların takvimi ise ağıdaki belirtilmiştir;

6. sınıf Türkçe dersi için 30 Ekim 2024 Çarşamba,

6. sınıf matematik dersi için 31 Ekim 2024 Perşembe,

10. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersi için 30 Ekim 2024 Çarşamba

10. sınıf matematik dersi için 31 Ekim 2024 Perşembe,

Sınavlar klasik tarzda olacak

Ülke genelinde ortak olarak hazırlanan sınav soruları Türk Dili ve Edebiyatı dersi dışında diğer dersler için 7 soru olarak belirlenmiştir.

Türk Dili ve Edebiyatı dersinin sınav soruları ise 8 adetten oluşacaktır. Bahsi geçen yurt genelinde uygulanacak olan ortak sınavlar için oluşturulan tüm sorular klasik soru tarzında öğrencilere yöneltilecektir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.