İlkokul ve ortaokul müdür atamaları o branş öğretmenlerinden yapılacak!

İlkokul ve ortaokul müdür atamaları o branş öğretmenlerinden yapılacak!

MEB’in yayınlamış olduğu yönetici atama yönetmeliği çerçevesinde yapılan müdür atamaları yönetmeliğin bazı maddeleri dikkate alındığında özellikle o branşın müdür olması yolunda önemli avantajlar görülmektedir. Peki, hangi branş daha avantajlı?

Temel eğitim olarak adlandırılan ilkokul ve ortaokullarda okul müdürü olabilmek için söz konusu okulların bünyesinde faaliyet gösteren derslerden en az birini okutabilme imkanına sahip olmak gerekmektedir.

Müdürler o öğretmenler arasından seçilir!

İlkokul öğrencilerinin ve ortaokul öğrencilerinin beraber öğrenim gördüğü okullarda okul müdürü hangi kademenin öğrenci sayısı daha fazla ise o kademede ders verebilecek kriterlere sahip olan öğretmenler arasından seçilmektedir. Bu kapsamda ilkokulların bünyesinde faaliyet gösteren ana sınıfları sebebiyle öğrenci sayılarının ortaokullardan fazla olma durumları meydana gelebilmektedir.

O branştan daha çok müdür seçiliyor!

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin bir arada öğrenim gördüğü okullarda okul müdürü çoğunlukla sınıf öğretmenliği branşına sahip olan personel tarafından seçilmektedir. Söz konusu okulların müdür kadrosunun ilkokul bünyesinde olması ve ilkokullarda sınıf öğretmenlerinin okul müdürü olabilmesi için öncelikli olması durumları dikkate alındığında bahsi geçen müdürlerin sınıf öğretmenleri arasından seçilmesi durumları meydana gelmektedir.

Bu durumlar nedeniyle okul müdürlerinin çoğu okulda sınıf öğretmenliği branşından olmaları durumları özellikle bambaşka bir işleyişe sahip olan ortaokullar açısından bazı sorunlara da yol açmaktadır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.