Asgari ücretle ilgili heyecanlandıran açıklama geldi

Asgari ücretle ilgili heyecanlandıran açıklama geldi

Asgari ücretle ilgili heyecanlandıran açıklama geldi

SGK uzmanı İsmet Çetinkaya, katıldığı bir televizyon programında asgari ücretin Ocak 2025’te 23.500 TL’ye çıkmasını beklediğini açıkladı.

Ocak 2023'te 17.002 TL olarak belirlenen asgari ücret, artan enflasyon ve hemen hemen her ürüne gelen zamlar nedeniyle alım gücünü kaybetti. Temmuz ayında açıklanan açlık sınırının asgari ücreti aşması, bu durumu daha da gözler önüne serdi.

Düşük maaşla geçinmeye çalışan milyonlarca vatandaş, Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak bir ara zammı bekliyordu. Ancak hükümet, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını ve zamların Ocak 2025'te gerçekleşeceğini duyurdu. Vatandaşlar bu durumu kabullenmekte zorlanırken, Ocak ayında yapılacak zam oranı merakla bekleniyor.

Bu konuda çeşitli iddialar ortaya atılırken, SGK uzmanı İsmet Çetinkaya, tv100’de katıldığı programda asgari ücretle ilgili dikkat çekici bir tahminde bulundu.

Çetinkaya, Merkez Bankası’nın enflasyon beklentilerini ve piyasa anketlerinin sonuçlarını değerlendirdi. Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisinin %38 olduğunu, piyasa katılımcılarının ise %43,31 enflasyon oranı öngördüğünü belirten Çetinkaya, Ocak 2025'te asgari ücretin 23.500 TL’ye çıkabileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.