Yalnızca o okullara güvenlik görevlisi alımı gerçekleşecek!

Yalnızca o okullara güvenlik görevlisi alımı gerçekleşecek!

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan okullarda uzun yıllar çoğu okul için güvenlik görevlisi alımı yapılmadı. Peki hangi okullara güvenlik görevlisi alımı yapılacak? İşte o okullar…

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitim veren okulların Güvenlik görevlisi ihtiyacı son yıllarda en fazla ihtiyaç duyulanlar arasındadır. Peki güvenlik görevlisi görevlendirme işlemleri hangi okullara yapılacak? İşleyiş nasıl ilerleyecek?

Belirli özellikleri karşılayan okullara güvenlik görevlisi alınacak!

2024-2025 eğitim öğretim yılının başından itibaren okullarda mevcut da en çok ihtiyaç duyulan personel arasında gösterilen güvenlik görevlisi görevlendirme işlemleri ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı sadece belli özellikleri karşılayan okullara güvenlik görevlisi görevlendirmeye hazırlanıyor.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen PICTES projesi kapsamındaki okullara güvenlik görevlisi görevlendirme işlemleri yapılacak. PICTES projesi adı verilen proje kapsamında olan okullar öğrenci sayısı bakımından yabancı uyruklu öğrencilerin yoğun olarak mevcut olduğu okullardır.

İŞKUR güvenlik görevlisi atamayacak!

Yukarıda bahsedilen okulların güvenlik görevlisi ihtiyacı ise bu program kapsamında karşılanacaktır. Ayrıca söz konusu PICTES projesi kapsamında faaliyet gösteren okullara öğretmen görevlendirmesi de gerçekleşmektedir. Söz konusu güvenlik görevlilerinin maaşları ve diğer giderleri PICTES projesi kapsamında ödenecektir. Bunun dışında İŞKUR tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılında okullara güvenlik görevlisi görevlendirme işlemleri yapılmayacaktır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum