Okulda Öğretmen Krizi! Veliler Kadrolu Öğretmen İstiyor

Okulda Öğretmen Krizi! Veliler Kadrolu Öğretmen İstiyor

Kemalpaşa Sekiz Eylül İlköğretim Okulu’nda veliler, öğretmen eksikliği nedeniyle çocuklarının eğitimden geri kaldığını iddia ederek duruma tepki gösterdi.

Kemalpaşa ilçesinde bulunan Sekiz Eylül İlköğretim Okulu’nda öğretmen sıkıntısı, velilerin büyük tepkisine neden oldu. Bir veli, yaşadıkları sorunları şöyle dile getirdi:

“Okullar açıldı ama hala çocuklarımızın öğretmeni yok. Herkes okula giderken bizim çocuklar öğretmensiz kaldı. 1. sınıftan beri aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Hep bize sözleşmeli öğretmen gönderiyorlar, ancak öğretmenler görev süresi dolmadan okuldan ayrılıyor. 2 yıl içinde 3 farklı sözleşmeli öğretmen değişti, şimdi 3. sınıfa gelen çocuklarımız yine öğretmensiz kaldı.”

Veliler, okula yıllardır atanan kadrolu bir öğretmenin sürekli izinli olduğunu ve bu nedenle sınıfların sözleşmeli öğretmenlerle doldurulmaya çalışıldığını belirtti. Ancak bu geçici çözümler, öğrencilerin eğitimine olumsuz yansıyor. Veliler, çocuklarının sürekli öğretmen değişikliği yüzünden mağdur olduklarını ifade ederek, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan kalıcı bir çözüm talep ediyor.

“Biz kadrolu, kalıcı bir öğretmen istiyoruz. Sürekli gelen geçici öğretmenler eğitimde devamlılık sağlamıyor, çocuklarımızın gelişimi bu yüzden aksıyor,” diyen veliler, yetkililerden acilen bu sorunun çözülmesini bekliyor.

Okullar açılmasına rağmen öğrencilerin hala öğretmensiz olması, Kemalpaşa Sekiz Eylül İlköğretim Okulu'ndaki veliler arasında tedirginliği artırmış durumda.

Kaynak: gazetemizmir.com

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum