İBB’den yeni proje: “Sen Oku Diye!” Öğrencilere 3 bin TL destek ödemesi yapılacak…

İBB’den yeni proje: “Sen Oku Diye!” Öğrencilere 3 bin TL destek ödemesi yapılacak…

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile öğrencilere verilen eğitim destekleri de gündeme gelmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Sen Oku Diye' adıyla başlatılan proje için başvurular alınmaya başlandı…

Milyonlarca İstanbullu öğrencinin heyecanla beklediği burs projesi duyuruldu. 'Sen Oku Diye' adlı projeyi hayata geçiren İBB şehit çocukları başta olmak üzere öksüz, yetim ve engelli öğrencilerin faydalanabileceği burs desteği başvurularının başladığını duyurdu.

İBB başkanı açıkladı!

Eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek adına başlatılan eğitim desteği projelerine bir yenisini daha eklendi. Bu yıl da İstanbul Büyükşehir Belediyesi maddi desteklerine devam edeceklerini açıkladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından da eğitim desteğiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Başvurular nasıl yapılacak?

Öğrencilere sunulan 3 bin TL'lik maddi destek için başvuru yapmak isteyenler İstanbul Senin uygulaması üzerinden başvuruda bulunabilecek. Yılda bir defa yapılacak olan ödemelerden İstanbul'da eğitim gören ilkokul, ortaokul, lise iyileştirme merkezlerinde eğitimlerine devam eden şehit çocukları engelli, öksüz ve yetim öğrenciler faydalanabilecek.

Başvuru şartları arasında ikametgah adresinin İstanbul olma şartı da yer alıyor. Başvuru genel şartlarına ulaşmak isteyenler https://senokudiye.ibb.istanbul/ adresinden bilgileri görüntüleyebilmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.