CHP ve AKP arasındaki oy farkı dikkat çekici seviyeye ulaştı

CHP ve AKP arasındaki oy farkı dikkat çekici seviyeye ulaştı

CHP ve AKP arasındaki oy farkı dikkat çekici seviyeye ulaştı

Son seçimlerin ardından partilerin oy oranlarındaki değişimler gözle görülür bir şekilde farklılık gösteriyor. İki büyük parti, AKP ve CHP arasındaki fark, yeni verilerle dikkat çekici bir noktaya ulaştı. Hangi parti öne geçti, hangisi geride kaldı?

ASAL Araştırma'nın 14 Mayıs 2023 milletvekili seçimlerinden bu yana partilerin sahadaki oy değişimlerine dair açıkladığı verilere göre, AKP'nin oy oranında önemli bir gerileme yaşandı. İşte ayrıntılar...

2023 seçimlerinde yüzde 35.6 oy oranına sahip olan AKP, 2024’ün mayıs ayında yüzde 30.6’ya düştü. Özellikle 2024 ağustos ayında AKP, yüzde 29.8 ile en düşük seviyesini gördü. Ancak mayıs ayında küçük bir toparlanma yaşanarak oy oranı yüzde 31.6'ya yükseldi.

CHP’nin Oy Oranında Yükseliş Var, Ancak...

Öte yandan CHP, 2023 seçimlerinden sonra gözle görülür bir yükseliş kaydetti. 14 Mayıs 2023’te yüzde 25.3 oy oranına sahip olan parti, 2024 ağustos ayında yüzde 34.5’e kadar yükseldi.

Oy Oranlarındaki Dikkat Çeken Dalgalanmalar

ASAL Araştırma’nın anket sonuçları, her iki partinin de seçimlerden bu yana farklı dönemlerde oy kaybı ve kazancı yaşadığını ortaya koyuyor. CHP, 2024 yılının başında en yüksek seviyeye ulaşırken, AKP ise yıl boyunca düşüş eğilimindeydi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum