Danıştay Öğretmen Atamalarında Mülakat Kararını Verdi! Şimdi Ne Olacak?

Danıştay Öğretmen Atamalarında Mülakat Kararını Verdi! Şimdi Ne Olacak?

Danıştay öğretmen atamalarında mülakat kararını verdi! Şimdi ne olacak? İşte detaylar...

Mebpersonel.org-Özel Haber Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 bin sözleşmeli öğretmen atama süreci devam ediyor. Bu atamalarda %50 KPSS puanı ve %50 sözlü sınav puanının esas alınmasına yönelik yeni sisteme karşı açılan davalar bulunmaktaydı. Ancak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geçtiğimiz günlerde sözlü sınav sonuçlarının ilan edilmesi için Danıştay kararının beklendiğini açıklamıştı.

Danıştay Kararını Verdi

Danıştay, öğretmen atamalarındaki mülakatlarla ilgili açılan davada "Yürütmenin Durdurulması İsteminin Reddine" kararını verdi. Dava açan tarafların 7 gün içinde bu karara itiraz etme hakkı bulunuyor. Eğer itiraz yapılmazsa, süreç hızlı bir şekilde ilerleyecek ve nihai karar kısa süre içerisinde alınacak. Danıştay'ın öğretmen atamalarına ilişkin aldığı karar haberimizde yer almaktadır.

Eğitim Gücü Sen'in İlk Açıklaması

Danıştay kararına yönelik ilk açıklama Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat'tan geldi. Oğuz Özat, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada karara itiraz etmeyeceklerini duyurdu. Özat’ın paylaşımı şu şekilde:

"Mülakatlarla ilgili Danıştay davasında yürütmeyi durdurmaya red kararı verilmiştir. Avukatlarımızdan teyidini aldık. Red kararı verilen dava bizim açtığımız, Eğitim Gücü Sen tarafından mülakatların yapılmamasına dönük davadır. Karara sürecin uzamaması için itiraz etmeyeceğiz."

Süreç Nasıl İlerler?

Bu açıklamalar ışığında, Danıştay'ın kararı henüz nihai değil, ancak itirazların olmaması durumunda süreç kısa bir süre içinde tamamlanabilir. Mülakat sonuçlarının açıklanması ve öğretmen atama sürecinin tamamlanması bekleniyor.

Gelişmeleri yakından takip etmek için mebpersonel.org sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

12 Yorum