Çocuğunun sınıfını değiştirmek isteyen veliler ne yapmalı?

Çocuğunun sınıfını değiştirmek isteyen veliler ne yapmalı?

9 Eylül Pazartesi itibarıyla başlayan eğitim öğretim yılında, şube ve sınıf değişikliği talebi olan veliler okul yönetimlerine ulaşmaya başladı. Peki bu süreçte velilerin yapması gereken şey nedir?

2024-2025 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıf ve beşinci sınıfların sınıf ve şubeleri sistem tarafından otomatik olarak belirlendi. Bunun yanı sıra eğitim yılının başlamasının ardından çok sayıda aile çocukların sınıflarının değişmesi için okul idarelerinden öğretmenlere ilgili taleplerini iletmeye başladılar. Peki velilerin bu istekleri karşılık bulacak mı?

Rehber öğretmenin rolü büyük!

2024-2025 eğitim öğretim yıllarında getirilen yeniliklerden bir tanesi de öğrencilerin sınıf değiştirmeleri kapsamında yapılacak olan işlemlerdir. 2024-2025 eğitim öğretim yılında öğrencilere sınıf değişikliği ile ilgili işlemler rehber öğretmenlerin yönlendirmesi doğrultusunda incelenecektir.

Velilerden dilekçe gerekli!

Velilerden alınacak olan bir dilekçenin neticesinde rehber öğretmenler söz konusu sınıf değişikliği ile ilgili gerekçesini inceleyecektir. İncelenen gerekçenin ardından Rehber Öğretmenler hazırlayacakları raporları Okul yönetimlerine iletecektir. Söz konusu okul yöneticileri rehber öğretmenleri verecekleri karara uyacaktır.

Ancak okulların daha yeni başlaması sebebi ile sınıf değişikliği ile ilgili iş ve işlemler için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden okullara uyarılar gelmektedir. Öğrencilerin en az bir ay mevcut sınıflarına devam ettikten sonra söz konusu işlemlerin başlatılması istenmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

8 Yorum