ÖSYM açıkladı: 2024 KPSS’ye giren adayların branş olarak sıralaması belli oldu!

ÖSYM açıkladı: 2024 KPSS’ye giren adayların branş olarak sıralaması belli oldu!

ÖSYM'den branş kapsamında yapılan sıralamanın ilanı yapıldı. Yapılan açıklamaya göre 2024 KPSS Lisans Sınavı, branş bazında sıralamalar erişime açıldı.

2024 KPSS oturumları Temmuz ayında yapılmış ve sonuçları da sınava giren adaylar ile paylaşılmıştı. 2024 KPSS Lisans oturumu sonuçlarına göre branş bazında sıralamalar ise belli değildi. ÖSYM'den beklenen açıklama geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2024 KPSS Lisans sınavı, branş bazında sıralamaların açıklaması yapıldı.

ÖSYM açıkladı!

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada: ''2024 Kamu Personel Seçme Sınavı’na (2024-KPSS Lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle branş bazında sıralamalarını öğrenebilecektir.'' İfadeleri yer alıyor.

Bu sıralama bilgilendirme amacıyla yapıldı!

Branş bazında yapılan sıralamalar; adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş, kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir sıralama olmuştur.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen öğretmen alımlarında KPSS P10, P120 ve P121 puan türleri kullanılmaktadır. MEB tarafından öğretmenliğe atanacakların sıralamaları; alanlara göre mezun oldukları yükseköğretim programları, mezun oldukları yıllar ve öncelikleri, Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) kararlarına göre kontrol edilerek ve adayların alan bazındaki başvuruları esas alınarak belirlenmektedir.

Kısaca; ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre; branş bazında sıralamalar bilgilendirme amaçlı olarak adayların erişimine açılmıştır. Aday işlemleri sistemi üzerinden branş bazında sıralamalar öğrenilmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum