O kadrolara uzman öğretmen ve başöğretmenlik unvanı veriliyor! Peki hangileri?

O kadrolara uzman öğretmen ve başöğretmenlik unvanı veriliyor! Peki hangileri?

2 Ekim Çarşamba günü ile birlikte Memur-Sen’e bağlı olan Eğitimciler Birliği Sendikası grev yaptı. İş bırakma eylemi yapıldı. Yeni müfredata yönelik yapılan bu eylemin arka planında oluşan talep dikkat çekti. İşte detaylar…

Meclisin açılması ile beraber, yeni öğretmenlik meslek kanununun detayları ise gün yüzüne çıktı. O kanunda Milli Eğitim Akademisi kurulmasına yönelik bir taslak metin bulunmakta. Eğitim Bir-Sen kanun teklif aşamasında iken farklı bir talepte bulunuyor.

Bu taleplerde istenen şey; Şube Müdürü müfettiş araştırmacı ve uzman kadrolarında bulunan kişilere uzman ve başöğretmenlik unvanı verilmesi oldu. Konuyla ilgili Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın basın açıklaması yaptı.

Bir an önce hayata geçirilmeli!

Belirtilen alanlara yönelik kadroda bulunan eğitimcilere yapılacak küçük bir düzenleme ile uzman ve başöğretmenlik unvanı verilmesi istendi.

“Düzenleme bir an önce hayata geçirilmelidir” diyen Yalçın, “Bu hatalı bir yaklaşım. Öğretmenlik mesleğini konu edinen ve eğitim personeline ilave mali haklar getiren meslek kanunu düzenlemelerine de yansımıştır” ifadeleri yer aldı.

Yeni meslek kanununun kapsamı genişleyecek mi?

Mecliste yarım kalan öğretmenlik meslek kanunu için görüşmeler tüm hızıyla devam edecek. Bu süreçte bazı önergelerin ve kanun içerisindeki yanlışlıkların düzeltilmesi isteniyor. Ayrıştırıcı değil kapsayıcı bir kanun tasarısı bekleniyor.

Yalçın “Eğitimcileri bölmesin haklarımız yarım kalmasın diye birlikteyiz. Yönetim hizmetleri kadro grubunun söz sahibi olacağı şekilde tasarlanmış bir personel sistemimiz var. İsteğimiz bu hatalı yaklaşımdan vazgeçilmesi. Arkadaşlarımızın ayrıştırılması doğru değil. Şube müdürü ve dengi üst kadrolarda bulunanlar uzman ve başöğretmenlik unvanı elde etme hakkından mahrum bırakılmamalıdır” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

52 Yorum