MEB'den İzinsiz Faaliyet Gösteren Yabancı Okullardaki Öğrencilere Denklik Fırsatı

MEB'den İzinsiz Faaliyet Gösteren Yabancı Okullardaki Öğrencilere Denklik Fırsatı

MEB'den İzinsiz Faaliyet Gösteren Yabancı Okullardaki Öğrencilere Denklik Fırsatı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye genelinde izinsiz faaliyet gösteren yabancı okullarda okuyan öğrenciler için yeni bir karar aldı. Daha önce MEB, Türkiye’de izinsiz faaliyet yürüten bazı yabancı okulların bu şekilde eğitim ve öğretime devam edemeyeceğini deklare etmiş ve kamuoyunda bu karar takdirle karşılanmıştı. Şimdi ise, bu okullarda okuyan öğrencilerin mağdur olmaması adına önemli bir adım atıldı.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından 25 Eylül 2024 tarihinde alınan karar gereği, izinsiz faaliyet yürüten okulların ara sınıflarında okuyan öğrenciler, bir defaya mahsus olmak üzere, 31 Ocak 2025 Cuma günü mesai bitimine kadar "şerhli denklik belgesi" alarak Türk okullarına kayıt yaptırabilecek. Bu sayede, öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmeleri ve haklarının korunması amaçlanıyor.

Bu karar, 5 Ocak 1961 tarihli İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile 9 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Denklik Yönetmeliği’ne dayandırılarak alındı. MEB, izinsiz faaliyet gösteren bu okullarda öğrenim gören öğrencilerin haklarını korumak için bu özel geçiş sürecini yürürlüğe koydu.

MEB’in bu düzenlemesi, öğrencilerin mağduriyet yaşamadan Türk eğitim sistemine geçişlerini kolaylaştırmayı hedeflerken, kamuoyunda da olumlu karşılanmaya devam ediyor.

İŞTE O YAZI

sasa.jpeg

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.