Bu haber üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiriyor! KYK bursları nasıl iptal oluyor?

Bu haber üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiriyor! KYK bursları nasıl iptal oluyor?

Üniversite ara sınıf öğrencileri için oldukça önemli ve gözden kaçırdığı bir detay, devletten düzenli olarak faydalandıkları KYK burs veya kredi ödemesinin iptal olmasına sebep olabilecek. İşte merak ettiğimiz tüm detaylar…

Bu eğitim öğretim dönemine kadar KYK yurtlarında kalan kişiler, fakat 2 yıllık öğrenimini yatay geçiş yaptırıp 4 yıla tamamlayan öğrencilerin gözden kaçırdıkları bir detay mağdur olmalarına sebep olabilecek. Özellikle yetkililer bu konuda ikazda bulundu.

Nakil işlemlerini yaptırmalı!

Yatay geçiş yapanların KYK burs veya kredi nakil işlemlerini yaptırmış olması gerekiyor. Aksi takdirde burs veya kredi otomatik olarak iptal ediliyor.

Böyle bir durumda olan öğrencilerin 2 Ekim tarihi itibariyle online platformu üzerinden nakil işlemlerini yaptırmış olmak da gerekiyor. Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı bir duyuru yayımladı.

Ek yurt başvuruları başladı!

KYK ek yurt başvuru ekranı açıldı. Ek kontenjanla üniversitelere yerleşenler DGS ile dikey geçiş yapanlar veya yatay geçiş yapanlar ek yurt başvuru ekrana değerlendirerek yeniden başvuruda bulunabilecek.

Ek yurt başvurusundan faydalanmak isteyenler KYK 2024-2025 yurt başvurularını 3 Ekim itibarıyla türkiye.gov.tr adresinden yapabilecek. Hak sahipleri için başvuru son tarihi 7 Ekim saat 23.59 olarak detayları eklendi. Her aday kendi şifresi ve e-devlet numarası ile sisteme girerek ancak başvuruda bulunabilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.