O proje Türkçe öğretmenleri için yeniden devrede!

O proje Türkçe öğretmenleri için yeniden devrede!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulamış olduğu ve Türkçe öğretmenlerine verilen hangi proje tekrardan hayata geçiriliyor. Peki bu projenin içeriği nedir? İşte ayrıntılar…

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak görevini sürdürmekte olan Türkçe öğretmenlerine 2023-2024 eğitim öğretim yılında ilimizin zenginlikleri isminde bir proje kapsamında yürütmesi gereken görevler verilmişti.

Söz konusu proje kapsamında öğretmenler her ay Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen söz konusu görevler kapsamında Türkçe öğretmenleri her ay faaliyet raporu düzenleyip yürütmüş oldukları eğitimlerle ilgili okul yönetimini bilgilendirmekle görevlendirilmişlerdi.

Geçmişten günümüze Türk edebiyatı…

Özellikle sözlü Türk edebiyatının geçmişten günümüze olan serüvenini ve gelecek nesillere aktarılması yönünde yapılan çalışmalar büyük ağırlık kazanmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı bu çalışmanın 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam etmesini uygun gördü. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin izleyeceği yol haritası ile ilgili tüm valiliklere il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine iletilmesi amacıyla yazılar gönderdi.

Dilimizin zenginlikleri projesi!

Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu dilimizin zenginlikleri projesi için okulları denetimine gelen müfettişlere de söz konusu dilimizin zenginlikleri ile ilgili yapılan çalışmaların denetlenmesi talimatını vermişti.

Aşağıdaki link üzerinden dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında uygulanacak olan eylem planı bulunmaktadır.

https://tegm.meb.gov.tr/www/dilimizin-zenginlikleri-projesi-uygulama-kilavuzu-ve-eylem-planlari-yayimlandi/icerik/1043

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.