Öğretmen yüksek lisans yaparsa maaşında ne kadar artış olur?

Öğretmen yüksek lisans yaparsa maaşında ne kadar artış olur?

4 yıllık lisans mezuniyetinin ardından yüksek lisans yapmakta olan bir öğretmenin memurluğa başladığı günden itibaren ek ders ödemelerinde ciddi oranda bir artış oluyor mu? İşte merak edilenler ve daha fazlası…

Yüksek lisans yapmış olan bir öğretmen 21 saat ders, kulüp ve nöbeti de bulunuyorsa hafta sonları da 9 saatlik açık lise eğitimi veriyorsa lisans öğrenimi ek bir katkı sunar mı? Burada önemli olan yüksek lisans yapmış olan bir öğretmenin normal ek ders ücreti üzerinde %7 ilave gelir elde ediyor olmasıdır.

Yüksek lisanslı olması ek maaş hakkı tanır mı?

Öğretmene, hafta sonu yapmış olduğu açık lise öğretimi ücreti yatırılırken yüksek lisanslı olması ek maaş sağlar mı? Bunun için KBS sistemi üzerinden öğrenim durumu yüksek lisans olarak seçildikten sonra otomatik hesaplama yöntemi kullanılabilir.

Kademe alma fırsatı sunar!

Yüksek lisans ya da doktora yapmış personelin ek ders ödemeleri bordroda %7 ya da %20 artırımlı olarak hesaplanmaz ancak %7 ya da %20 artırımlı ek ders hesaplamaları fiilen girilen ek ders ödemelerinde hesaplanır.

Yüksek lisans ya da doktora yapan bir öğretmenin çok büyük bir getiri elde etmesi mümkün değil. Devlet Memurları Kanununun 36. maddesi yüksek lisans bitiren bir öğretmene bir kademe alma fırsatı sunar.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum