2024 ek tercih dönemi hakkında bilinmeyenler…

2024 ek tercih dönemi hakkında bilinmeyenler…

ÖSYM tarafından öğrenciler için sunulan ek tercih başvuru ekranını kullanarak boş kalan kontenjanları değerlendirmek isteyen adaylar için bilinmeyenlerin detayları haberimizde mevcut. Başvuru sırasında adayların dikkat etmesi gerekenler…

YKS ilk tercih döneminde herhangi bir bölüme kayıt olmayan, kayıt yaptırmayan ve boş kontenjanlardan yararlanmak isteyen öğrenciler için ek tercih dönemi resmen başladı. Öğle saatlerinde başvuruya açılan ek tercih ekranı ardından ek tercih günleri hangi tarihte sona erecek? Her öğrenciye ne kadar tercih hakkı veriliyor?

Ek yerleştirme kılavuzu yayımlandı!

YKS ek tercih döneminde bilinmeyen soruların cevaplandığı ve öğrencilerin inceleyebilecekleri ek yerleştirme kılavuzu paylaşıldı. ÖSYM'nin platformu üzerinden paylaşılan ek tercih kılavuzunda merak edilen bazı sorulara yanıt verilirken ek tercih döneminde nasıl tercih sıralaması yapılmalı? sorusunun yanı sıra detaylı olarak belirtildi.

Ek tercihler o tarihe kadar devam edecek…

6 Eylül Cuma günü açılan ek tercih ekranı 11 Eylül'e kadar açık tutulacak. İlk tercih sonuçlarında kayıt hakkı kazanmayan öğrenciler ek tercih işlemini yapabilecek. Tercih yapan ancak bir üniversiteye kayıt hakkı kazanmayan adaylar da ek yerleştirmeden yararlanabilecek. Ek tercih dönemi devam ederken merak edilen bazı sorulara da yanıt geldi.

Ek tercih işlemleri 11 Eylül saat 23.59'da sona erecek. Her öğrencinin 24 tercih hakkı bulunacak. Tercih ücreti olarak 80 TL ödeme yapılacak. Toplamda 202.000 kontenjana başvuru yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.