2024 KPSS Ortaöğretim sınav soruları nasıldı?

2024 KPSS Ortaöğretim sınav soruları nasıldı?

KPSS 2024 Ortaöğretim sınavı adayların uzun bir süredir devam eden çalışmalarının ardından sona erdi. Adaylar sınavın ardından sorular hakkında yorumlamalar yapmaya başladı. İşte detaylar…

15 Eylül Pazar günü saat 10.15'te gerçekleşen KPSS Ortaöğretim sınavı tamamlandı. Adaylar 81 ilde kendileri için hazırlanmış sınav merkezlerinde gözetmenler eşliğinde sınava katıldılar. Sınavın ardından en çok akılda kalan ve çelişki uyandıran sorular hakkında yorumlar yapıldı.

Sınav orta zorluktaydı…

KPSS Ortaöğretim sınavına katılmış olan adayların görüşüne göre sınavı orta zorluktaydı. ÖSYM tarafından paylaşılan bilgiye göre 15 Eylül günü uygulanan sınavın sonuçları 4 Ekim tarihinde açıklanmış olacak.

Hangi alandaki sorular daha kolaydı?

KPSS Ortaöğretim sınavına katılan adayların yapmış olduğu yorumlara göre; Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık soruları daha çok zorlayıcı olarak kabul edildi. Geçtiğimiz yılına kıyaslandığında Türkçe test soruları daha kolay ve yanıtlanabilir olarak görülüyor. Ancak mantık sorusunda adayların çok vakit kaybettiği düşünülüyor.

Coğrafya testinde ise Ordu-Samsun arası seyahat eden birinin göreceği nehir hangisi olur sorusuna verilmesi gereken doğru cevap Yeşilırmak olacaktı. Gelişmiş şehirler sorusunda cevap Giresun Erzurum olacaktı.

Hangisi Büyükşehir Belediyesi değildir? Diye sorulan soruda ise doğru cevabın Giresun olduğu biliniyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlık unvanını ilk kez elde ettiği savaş Sakarya olacaktı. Hava yolu deniz yolu karayolu bulunan il sorusundaki doğru cevap ise İzmir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.