Halk eğitim merkezlerindeki kurslara yeni kayıt sistemi getirildi!

Halk eğitim merkezlerindeki kurslara yeni kayıt sistemi getirildi!

Bu dönem Halk Eğitim Merkezlerine kayıt oluşturmak isteyenleri bir yenilik bekliyor. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024-2025 eğitim öğretim yılı ile beraber eğitim sisteminde yapmış olduğu yenilikler kapsamında, halk eğitim merkezlerinin kayıt sistemi de yenilendi. Önceden halk eğitim merkezlerine kayıt yaptırmak isteyen adaylar, bizzat ilgili halk eğitim merkezi müdürlüklerine başvurarak belgelerini teslim ediyor ve kayıt işlemlerini yüz yüze tamamlıyordu. Fakat, yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte bu uygulama tamamen dijital ortama taşındı.

Kayıtlar e-Yaygın sistemi üzerinden alınacak!

Halk eğitim merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren ve vatandaşlara her yaş grubunda eğitim olanağı sağlayan önemli kurumlar olarak bilinmektedir. Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren bu merkezler, bünyelerinde birçok farklı branşta kurs düzenlemektedir.

Bu merkezlerde dil kursları, el sanatları, teknoloji eğitimi, spor kursları gibi çeşitli alanlarda eğitimler verilmektedir. 7’den 77’ye herkese hitap eden bu kurslar, vatandaşların kişisel gelişimine ve meslek edinmelerine katkıda bulunurken, aynı zamanda sosyal yaşamlarına da yeni beceriler kazandırmaktadır.

Eskiden halk eğitim merkezlerinin sunduğu bu kurslara katılmak isteyenler, kurs kayıt işlemleri için halk eğitim merkezi müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunmak zorundaydı. Kursiyer adayları, gerekli evrakları doldurarak, kayıt işlemlerini bu merkezlerde yüz yüze gerçekleştiriyordu. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeler ile birlikte bu zorunluluk ortadan kalktı.

E devlet üzerinden yapılan kayıtlarda kursiyerlere kolaylık sağlanıyor

Yeni uygulamaya göre, vatandaşlar halk eğitim merkezlerinde açılan kurslara katılmak için artık e-devlet sistemi üzerinden kayıt yaptırabilecek. E-yaygın sistemi ile entegrasyonu sağlanan e-devlet portalı üzerinden, kursiyerler istedikleri kurslara kayıt olabilir ve tüm işlemlerini online ortamda tamamlayabilirler. Böylece halk eğitim merkezlerine bizzat gitmeye gerek kalmadan, kurs kayıt işlemleri kolaylıkla gerçekleştirilebilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

12 Yorum