ÖSYM açıkladı! DGS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

ÖSYM açıkladı! DGS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

DGS sınavına katılmış olan adaylar sınav sonuçlarına 10 Eylül tarihinde ulaşmıştı. DGS adayları şimdi tercih sürecini takip ediyor ve erişim tarihini araştırmaya devam ediyor. İşte detaylar…

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları 10 Eylül 2024 tarihinde açıklanmıştı. Bu sürecin ardından adaylar şimdi de tercih sürecine odaklanmış durumda. Geçtiğimiz sene DGS tercihleri 29 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında alınmış, sonuçlar ise bir hafta içinde açıklanmıştı.

DGS tercih kılavuzu hangi tarihte erişime açılacak?

2024 DGS tercih kılavuzunun Eylül ayının son haftasında erişime açılması bekleniyor.

Adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak elektronik ortamda gerçekleştirecekler.

ÖSYM duyuru yapacak!

DGS sınavına giren adaylar ÖSYM'nin yapacağı duyuruları yakından takip ediyor. Zira tercih sürecinin ayrıntıları kılavuzda yer alacak.

DGS, iki yıllık meslek yüksekokulu mezunlarının 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapmalarını sağlıyor. Bu süreçte adaylar, tercihlerini dikkatlice belirleyerek gelecek eğitim hayatlarını şekillendirmek için çaba gösteriyor. Tüm adaylara başarılar dileriz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.