İzmir’de Ders Saatleri Değişmedi: Servisçilerin Talepleri Dikkate Alındı

İzmir’de Ders Saatleri Değişmedi: Servisçilerin Talepleri Dikkate Alındı

İzmir’de Ders Saatleri Değişmedi: Servisçilerin Talepleri Dikkate Alındı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ikili eğitim yapan okullarda ders sürelerini 40 dakikadan 30 dakikaya indirme yetkisini valiliklere devretmişti. Valiliklerin kararına bağlı olarak, İzmir’deki ikili eğitim yapan okulların ders sürelerinin de 30 dakikaya indirilmesi bekleniyordu. Ancak İzmir Servisçiler Odası Başkanı Erdem Mert’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, valilikle yapılan görüşmeler sonucunda ders saatlerinin değişmeyeceğini duyurdu. Mert, bu kararın servisçilerin talepleri doğrultusunda alındığını ifade etti.

İzmir’de İkili Eğitim Yapan Okullarda Ders Saatleri Değişmedi: Servisçilerin Talepleri Göz Önüne Alındı

Başkan Erdem Mert, açıklamasında İzmir Valisi Süleyman Elban ile yaptıkları görüşmenin ardından ders sürelerinin 40 dakikadan 30 dakikaya indirilmeyeceği müjdesini verdi. Mert, “Sayın Valimiz, sorunlarımızı ve taleplerimizi ilettikten sonra İzmir’de hiçbir okulda ders saatlerinin değişmeyeceği sözünü verdi. Servisçiler olarak büyük sıkıntılar yaşayabilirdik. Cuma gününden beri bu konuda yoğun çaba sarf ettik ve sonunda ders saatlerinin sabit kalmasını sağladık,” ifadelerini kullandı.

Bu gelişme, eğitimciler ve veliler arasında tartışmalara yol açtı. Servisçilerin talepleri doğrultusunda alınan bu karar, öğrencilerin ve eğitim sisteminin ihtiyaçlarının göz ardı edilip edilmediği konusunda eleştirileri beraberinde getirdi. İzmir’deki ikili eğitim okullarında ders saatlerinin 40 dakika olarak kalması kararı, servis saatlerinin sabit tutulması amacıyla alındı. Ancak bu durumun, öğrenci merkezli eğitim politikaları açısından ne derece uygun olduğu konusunda soru işaretleri oluştu.

İzmir Servisçiler Odası Başkanı Erdem Mert, videolu açıklamasında, “İzmir’de ikili eğitim yapan okullarda ders saatleri değişmeyecek ve 40 dakikalık ders süreleri sabit kalacak. Bu kararla birlikte servis hizmetlerimiz de aynı şekilde devam edecek,” diyerek servisçilerin taleplerinin karşılandığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

15 Yorum