20 Bin Öğretmen Ataması Sözlü Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

20 Bin Öğretmen Ataması Sözlü Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Sözlü Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması süreci devam ediyor. 1 Temmuz'da başlayan sözlü sınavlar 10 Ağustos tarihinde tüm branşlar için tamamlandı. Adaylar sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasını beklerken Milli Eğitim Bakanlığı mülakat sonuçlarını ilan etmedi. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediliyor. İşte son gelişmeler...

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarında yeni sistemi hayata geçirdi. Buna göre "KPSS puanı %50, sözlü sınav puanı %50 alınarak atamaya esas puan belirlenecek". Bakanlığa yeni sistemin iptaliyle ilgili çok sayıda dava açıldı. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sözlü sınav sonuçlarının açıklanmamasının sebebi Bakanlığın açılan davalardan çıkacak kararı bekliyor olması.

Adli tatil 1 Eylül'de sona eriyor, Adli Yıl Açılışı ise 2 Eylül Pazartesi günü gerçekleşecek. Bu tarihe kadar Danıştay'ın konuyla ilgili karar vermesi beklenmiyor. Adli Yıl Açılışı ile birlikte Danıştay'ın ne kadar süre içerisinde karar vereceği bilinmiyor. Danıştay'ın ne yönde karar vereceğine dair ihtimaller ise haberimizde.

Mebpersonel/Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.