Öğretmen Atamalarında Dava Süreci: "Danıştay Ne Zaman Karara Varacak?"

Öğretmen Atamalarında Dava Süreci: "Danıştay Ne Zaman Karara Varacak?"

Atama bekleyen on binlerce öğretmen merakla Danıştay'dan gelecek karara odaklandı. Danıştay Ne Zaman Karara Varacak? İşte Detaylar...

20 bin sözleşmeli öğretmen atama süreci devam ediyor. MEB, Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlayarak "KPSS puanı %50, sözlü sınav puanı %50 alınarak atamaya esas puanı belirlenir" kararına vardı . Geride bıraktığımız süreç içerisinde yeni değerlendirme sistemine yönelik çok sayıda dava açıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yaptığı son açıklamalara göre Bakanlık Danıştay'dan gelecek kararı bekliyor. Atama bekleyen on binlerce öğretmen Danıştay'ın ne zaman karara varacağını merak ediyor. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı TV Programında öğretmen atamalarıyla ilgili şu açıklamada bulundu.

"Mülakat ağırlığını yüzde 50, KPSS ağırlığını yüzde 50 yapalım, yüzde 100 olan mülakatın etkisini yüzde 50'ye düşürdük. Mülakatsız atama yapılsın diyenler gidip dava açtılar ve dava süreci şu an devam ediyor. Bu davadan çıkan kararı beklemek durumundayız."

Danıştay Öğretmen Atamalarında Mülakat Kararını Ne Zaman Verecek?

Atama bekleyen on binlerce öğretmen merakla Danıştay'dan gelecek karara odaklandı. Danıştay'ın davayla ilgili ne zaman karar vereceğine ilişkin net bilgi bulunmuyor. İddialara göre mahkeme Ekim ayının başında konuyu gündemine alacak. Danıştay'ın ne yönde karara varabileceğine yönelik ihtimallerin yer aldığı haberimiz için tıklayın.

Mebpersonel/Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

11 Yorum