Ücretli öğretmenlik istihdamıyla ilgili usulsüzlük iddiaları gündem oldu

Ücretli öğretmenlik istihdamıyla ilgili usulsüzlük iddiaları gündem oldu

Ücretli öğretmenlik istihdamıyla ilgili usulsüzlük iddiaları gündem oldu

Milli Eğitim Bakanlığında, yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte pek çok ücretli öğretmen istihdam edildi.

Ücretli öğretmenlik istihdamıyla ilgili sosyal medyadaki usulsüzlük iddiaları gündem oldu.

İşte o iddialardan birkaçı:

-''Hocam ücretli öğretmenlik konusunda bende yazayım dedim, bulunduğum ilçede o kadar şeyler var ki bu konuda 2 yıllık işletme mezunu insanları özel eğitim belgeleri var diye öğretmenlik yaptırılıyor, benim eşim lisans mezunu formasyonu var özel eğitim belgeleri vs mevcut bildiğim kadarı ile de lisans mezunları ve öğretmen mezunları ücretli öğretmenlikte öncelikli olması gerekiyor diye biliyorum gelip görelim ki torpilli insanları seçiyorlar biz her sene bilmem şu partinin ilçe başkanın peşinde yada milli eğitim müdürünün peşinde mi koşmak zorundayız. Çocukları öğretmenlikle alakası olmayan insanlar öğretmenlik yapıyor böyle saçmalık yok herkes yer edinmiş torpilli insanlar her sene aynı öğretmenlik çıkıyor eşim aranmıyor bile yazık.''

- Hocam bende birşey yazayım size bende eğitim fakültesi sosyal bilgiler öğretmeni mezunuyum sırf çalışayım diye ücretli çıksın diye halk eğitimden aldığım özel eğitim sertifikası yüzünden iki yıldır özel eğitimden ücretli çıkıyor bana mebe gidip ben kendi bölümümden yapmak istiyorum puanımda yüksek bu arada ama bana dedikleri şey boş yok bende dedim sınıf verin bari orada kendimi geliştireyim yok orda da önceliğimiz puan ve sınıf mezunu eyvallah sınıf öğretmeni önceliğiniz ama düşük puanlarla alıniyor bense yüksek puanla ne kendi bölümümden nede sınıftan alınmadım özel eğitimden alındım. Sınıftan alınanın puanı 61 sınıf öğretmeni mezunu ve uzak bir yerden geliyor, bense okula beş dakika mesafede evim puanım yüksek özel eğitime alındım iki yıldır kendi bölümüm olsun veya sınıftan 4. Sınıfları okuyayım diye mebe sayısız kez gidip verin dediğim halde yok diyorlar ama okul başladığında gel gör ki sınıf öğretmeni mezunu olmayanların ücretliye verildiğini görünce zoruma gidiyor referans adı altında neler neler dönüyor.

-Ücretli öğretmenlik konusunda hocam hep mağdur ediliyorum. Özel eğitim öğretmeniyim. Başvurdum. Hiç aramadilar bile. Yerimize başka branşları almışlar. Cimere şikayet ettim tabi küçük bir ilçe tek özel eğitim öğretmeniyim ve anladılar ve tehdit edildim resmen el altından artık bıktım. Öğretmenlikten soguttular hocam.

-Merhaba , ücretli öğretmenlik ile ilgili paylaşımınızı gördüm. Bende yaşadığımı anlatmak istiyorum. Beni bir gün içinde aradılar kabul ettim. Ertesi sabah Bolu/yeniçağa ilçe milli eğitim müdürlüğüne gittim. Makama uğradığımda birisini alındığı söylendi . Ve kişinin kendisinin hakkı olduğu izah ederek ve kaymakamın yanına gittiğini ordan kendisine verilmesini istenmiş . Listede en yüksek benim puanımdı. Ve diğer kişilerin puanları düşüktü müdür bile kaymakamın kendisi azarladığından elim kolum bağlı bir şey yapamıyorum dedi. Tek zoruma giden şey madem almışlardı birilerini beni neden ayaklarına kadar çağırmış ve ümitlendirmiş olmalarıydı. Üstelik kendi branşımda açık vardı. Kontenjan açıklanıncaya kadar çalışmak istemiş ve maddi sıkıntılardan dolayı çalışmayı düşünmüştüm.

-Hocam ben de alanımda derecedeyim. İstda yaşıyorum muhtemelen ilçemde benim. Kendi ilçemde bir okulla görüştüm direkt müdürle sadece ihtiyaç olduğunu bildiğim okuldu torpilim olmadığı için tabii ki ilçe meme bildirin denildi. Ne kendi ilçemde ne de yakınlardaki ilçede alanımdaki başarıma rağmen ücretli öğretmenlik bulamadım. Yarı sigorta asgari ücret altında maaşa rağmen resmi başvurularda gözardı edilip torpilliler tarafından eleniyorsak mülakatta hakkımızın yenmediğine ve yenmeyeceğine nasıl inanmamızı beklerler.

-Merhaba benim kız arkadaşım da ücretli öğretmen görevlendirilmesinden muzdarip. Kendisi özel eğitim öğretmeni. Geçen sene de ilk dönem görevlendirilmesi yapıldı pazartesi başlayacaktı. Cuma günü arayıp başka bir sosyal bilgiler öğretmenini özel eğitime onun yerine görevlendirdiler. Daha sonra ikinci dönem bir okulda başladı ve kendi branşı da olduğu için idare de kendisinden memnun kaldı. İdare bu sene de istedi ve ilçe milli eğitime adını verdiler bu öğretmeni istiyoruz diye. Aynı zamanda e devlet üzerinden de başvurusunu yapmıştık. Bu hafta pazartesi gününden itibaren gün aşırı ilçe milli eğitimi arayıp görevlendirmesinin yapılış yapılmadığını sordu ve her seferinde daha hiçbir görevlendirme yapılmadı size haber veririz şeklinde cevap aldı. Bu arada pdr mezunu başka bir arkadaşı sertifika ile aynı ilçede özel eğitime pazartesi günü başlayacak şekilde görevlendirildi. En son cuma günü artık ne durumda öğrenmek için aradığında bütün görevlendirmelerin bittiğini yapılacak bir şey olmadığını söylediler. Geçen sene ücretli yaptığı idaresine durumu anlattı ve idare milli eğitime sorduğunda o öğretmen başvuru yapmamış dediler. Yani anlayacağınız çok güzel usulsüzlükler dönüyor ve asıl meslek sahiplerine ücretli bile yaptırılmıyor. Cimere şikayet ettik ama bakalım sonuç ne olacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum