MEB yayınladı! Öğretmen, öğrenci ve veliler için yeni ders materyali…

MEB yayınladı! Öğretmen, öğrenci ve veliler için yeni ders materyali…

Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 eğitim öğretim yılı ile beraber öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin faydalanması adına çok çeşitli ders materyalleri yayınlamaya devam ediyor. Yayınlanan son materyaller ve kitaplara erişim nereden sağlanacak?

İçinde bulunduğumuz dönemde maalesef öğrencilerin sosyal alandaki davranışları toplum için olumsuz sonuçlara ulaşmakta. Son yıllarda yaşıtlarına, kendinden küçüklere ve kendinden büyüklere olan davranışları ile olumsuz anlamda dikkat çeken gençler, çocuklar ülkemizin geleceği konusunda ümitsizliğe kapılmamıza neden oluyordu.

En temel sebep…

Söz konusu gençlerin ve çocukların söz konusu davranışlarda bulunmasının en temel sebebi ise yapılan araştırmalar sonucunda aile ortamında yaşanan olaylar olduğu ortaya çıkmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı okuldaki eğitimin evde devam etmediği sürece herhangi bir ilerlemenin meydana gelemeyeceğini bildiğinden dolayı 2024-2025 eğitim öğretim yılında aynı zamanda velilere yönelik de çeşitli eğitim ve etkinlikler düzenlemeyi planlamaktadır.

Söz konusu eğitim ve etkinlikleri en önemlilerinden biri de okullar tarafından yerine getirilecek olan veli eğitimleri olacaktır. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı her kademeden öğrenciye ve velinin yararlanabileceği çeşitli kitaplar ve eğitim materyalleri yayınlamıştır.

Rehber öğretmenlere iş düşüyor!

Söz konusu materyallerle ilgili duyuruların yapılması konusunda okul rehber öğretmenlerine de gerekli görevler verilmiştir. Bahsi geçen materyallerle ilgili genel duyuru ve eğitim ise okul rehber öğretmenleri ve okul yöneticileri tarafından yapılacaktır. https://orgm.meb.gov.tr/www/sosyal-duygusal-beceriler/icerik/2677 linki üzerinden ilgili materyallere erişilebilecektir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum