MEB’den yeni karar: O öğretmenler için görev değişikliği yapılacak!

MEB’den yeni karar: O öğretmenler için görev değişikliği yapılacak!

Bu eğitim öğretim yılında norm fazlası olmalarından dolayı çok fazla öğretmenin görev yerinde değişiklik yapılacak. Peki bu yer değişikliği süreçleri nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan öğretmenlerin belli durumlardan dolayı yer değişikliği işlemleri yapılması yönetmelik tarafından belirlenmektedir. Ancak bu sene diğer yıllardan farklı olarak çok sayıda öğretmenin görev yerinin değişmesi durumu meydana gelecek. Peki, söz konusu yer değişiklikleri hangi sebepten dolayı gerçekleşecek?

Öğretmenler için yer değişikliği

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasının hemen ardından bazı il ve ilçelerde öğretmenlerin norm fazlası sorunu ciddi anlamda çözülemez boyutlara ulaştı. Söz konusu sorunun en büyük sebeplerinden biri eş durumu tayini ile atanamayan ancak sonrasında il ve ilçe emrine verilmek suretiyle ilgili öğretmenler için yapılan atamalardır.

Söz konusu il ve ilçe emrine görevlendirilen öğretmenler alanlarında okutacak ders olmadığından alanları dışında çok çeşitli branşlara görevlendirilmektedirler. Özellikle öğretmen fazlasının yoğun olarak hissedildiği, öğretmenler tarafından çok fazla talep gören bölgelere il ve ilçe emri ataması ile atanan öğretmenlerin bu durumda alanlarının dışında görevlendirildikleri bu yıl gözlemlenmektedir.

Sene sonundan atamaları yapılacak!

Bu öğretmenler için il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bir yıl süre zarfında kendi alanlarında kadro bulamazlarsa sene sonunda söz konusu öğretmenlerin il içi atama işlemleri yapılacak. Söz konusu il içi atamalar neticesinde tercihte bulunmayan öğretmenler ise il milli eğitim müdürlüğünün resen atama usulü ile atanacaklar.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum