MEB’den tasarruf tedbiri: Seminerler online olacak!

MEB’den tasarruf tedbiri: Seminerler online olacak!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren okullarda görev yapan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin mesleki gelişimleri için yapılan kurslar, seminerler ve çalıştaylar bundan böyle ÖBA üzerinden online olarak yapılacak. İşte detaylar...

Binlerce öğretmenin yalnızca bir gün katılabilmek amacıyla yıl boyu MEBBİS üzerinden başvuruda bulunduğu ülkemizin farklı yerlerinde bulunan hizmet içi eğitim enstitülerinde düzenlenen eğitimler artık zorunlu hallerin dışında gerçekleştirilmeyecek.

Tasarruf tedbirleri kapsamında askıya alındı!

Ülkemizde bulunan hizmet içi eğitim enstitülerinde gerçekleştirilen öğretmenlerin çeşitli mesleki gelişimlerini tamamlamaları ve meslekte tecrübe ve yeterlilik kazanmaları için düzenlenen eğitim ve seminerler tasarruf tedbirleri kapsamında askıya alındı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kamuda yer alan tasarruf tedbirleri neticesinde farklı şehirlerde düzenlenen seminer ve eğitim çalışmalarının durdurulduğunu daha önce yayınlanmış olan tasarruf tedbirleri planı içerisinde belirtmişti.

Çalışmalar ÖBA üzerinden yürütülecek!

Söz konusu eğitim çalışmaları öğretmenlerin mesleki gelişimlerini güçlendirmek için faaliyet gösteren Öğretmen Bilişim Ağı üzerinden yapılacak. İlgili tasarruf tedbirleri yürürlükte olduğu sürece söz konusu eğitimler hizmet içi eğitim enstitülerinde düzenlenmeyecek.

Söz konusu tasarruf tedbirleri kapsamında durdurulan eğitim, kurs ve çalıştaylar 3 yıl boyunca online sistem üzerinden gerçekleştirilecek. Ancak yeni müfredat eğitim süreci gibi önemli çalışmaların yapılma işlemleri söz konusu hizmet içi eğitim enstitülerinde yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

22 Yorum