Türkiye'nin En Büyük Lise Eğitim Kampüsü Yakında Açılıyor

Türkiye'nin En Büyük Lise Eğitim Kampüsü Yakında Açılıyor

Türkiye'nin En Büyük Lise Eğitim Kampüsü inşa işlemleri tamamlandı. Çevre ve meydan düzenlemesinin ardından eğitim başlayacak.

Türkiye'nin en büyük Lise Kampüsü'nde sona gelindi. 8 liseyi içinde barındıran Eğitim Vadisi temelleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl atılmıştı. Kısa zamanda inşa işlemleri tamamlandı. Çevre ve meydan düzenlemesinin ardından eğitim başlayacak.

"Esenyurt'un Marka Değerini Artıracak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Ocakta temeli atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan temel töreninde "Bu gün Esenyurt'umuzun marka değerini artıracak eğitim alanında ilçemizi cazibe merkezi haline getirecek modern bir külliyenin inşasına başlıyoruz. Toplam 10 bin 791 m²'lik büyüklüğe sahip bu eser inşallah Esenyurt'la birlikte İstanbul'umuzun medarı iftiharı olacaktır." ifadelerini kullandı.

lk56.png

Dev Eğitim Kampüsü Yakında Açılıyor

Yaklaşık 68 bin m²'lik alana inşa edilen Türkiye'nin en büyük lise vadisinde yapı işlerinde artık sona gelindi. Şu sıralarda ise Eğitim Vadisi'nin meydan ve peyzaj düzenlemeleri gerçekleştiriliyor.

Artık açılış için gün sayan kompleks yapıda tüm ayrıntılar düşünüldü. Liselerin yanı sıra kız ve erkek yurtları, 750 kişilik konferans salonu ile birlikte, 250 kişilik kütüphanede inşa edildi.

Türkiye'nin en büyük eğitim kampüsünde 8 ayrı lisenin yanı sıra 600 kişinin aynı anda ibadet edebileceği birde Cami yer alıyor.

Eğitim Vadisi'nde Bilim ve Sanat Merkezinin yanında 12 derslikten oluşan planetaryum bulunuyor.

lk789.png

5 adet Anadolu Lisesi yanı sıra 1 adette Fen Lisesi, Mesleki Teknik Anadolu ve İmam Hatip Liseleri bulunuyor.

Ayrıca birer adet kız ve erkek yurdu, kapalı spor salonuyla konferans salonunun yanı sıra kütüphane, idari hizmet binası ve anasınıfı da düşünüldü.

Eğitim Vadisi'nde Sona Gelindi

Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu "Buradaki öğrencilerimiz gelip burada teknoloji alanında bilim, sanat alanında ve uzay anlamında kendilerini geliştirebilecekleri ve gözlem yapabilecekleri tek alan. Bütün İstanbul'da ülkemizde ki bütün öğrencilerimizi burada ağırlayabileceğimiz alan.

54k.png

5 Anadolu Lisemiz, Fen Lisemiz, 1 İmam Hatip Lisemiz, 1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ve Bilim Sanat Merkezimiz olmak üzere toplamda 12 bin öğrencimize hizmet edecek." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 12 Bin Öğrenci Eğitim Görecek

Eğitim Vadisi'ndeki çalışmalarda artık sona gelindi. 40 derslikten oluşan okullarda sıralar sınıflardaki yerini aldı. Son rötuşların ardından ise öğrencilerle buluşacak.

lk88.png

Projenin yapımında tasarruf mevduatı sigorta fonu da önemli rol üstlendi. 10'u deprem bölgesinde olmak üzere Türkiye'nin farklı bölgelerinde toplam 35 okul binası inşa eden TMSF'nin gerçekleştirdiği Eğitim Vadisi'nde 473 öğretmen görev alacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum