Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Uca'dan ''yuvarlama yapılsın'' çağrısı

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Uca'dan ''yuvarlama yapılsın'' çağrısı

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Uca'dan ''yuvarlama yapılsın'' çağrısı

Bugün, öğretmen atamaları mülakat sonuçlarının resmi duyuru yapılmadan e devlet üzerinden bir süreliğine erişime açılması ciddi tartışmalara sebep oldu. Konu hakkında sendikalardan ardı ardına açıklamalar yapıldı.

Bir açıklama da Eğitim Bir Sen Van Şube Başkanı Uca'dan geldi.

Sn. Uca şunları söyledi:

''Bugün mülakat sonuçları MEB tarafından resmi bir açıklama olmamasına rağmen e-devlet üzerinden bir süreliğine erişime açıldı.

Gündemi bir süredir meşgul eden ve hükümete ciddi anlamda sosyal maliyet üreten öğretmen mülakatları bu olayla birlikte daha da endişeli bir hal almıştır.

Sonuçların resmi olarak açıklanmadığını varsayacak olursak Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla MEB'in mülakat sonuçlarını Kpss sıralamasına göre yuvarlama olacak şekilde açıklaması en adil yol olacaktır.

Böylece hem Danıştay kararı beklenmemiş olacak hem bu süreçte yıpranan genç öğretmenlerimizin, ailelerinin ve kamuoyunun beklentileri karşılanmış olacak hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın mülakatlarla ilgili vermiş olduğu sözden ötürü kendisine yönelik yapılan haksız eleştiriler sona erecektir.

Kısacası Sayın Bakanımızın atacağı bu adım tüm spekülatif süreci sona erdirecektir.''

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum