657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda 3 değişiklik bekleniyor

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda 3 değişiklik bekleniyor

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda 3 değişiklik bekleniyor

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda düzenleme yapılması gerektiği yönünde demeç vermişti. 657'ye tabi memurlar kanununda 3 değişiklik bekleniyor. İşte detaylar..

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, “657 Devlet Memurları Yasası’nda yeni bir düzenleme yaparak bizim özel sektörü öne çıkarıp cazip hale getirmemiz lazım. Öyle olmayınca herkes devlete yükleniyor, devlette şu anda 5 milyonu aşan çalışanımız var. Bu çok yüksek. Yani hem e-devlet’e geçtik mesela, onun da avantajları olmasına rağmen bu 5 milyonu geçen devlet memuru sayısı, ülkenin maaş ödemeleri bakımından, bütçedeki ödemeler bakımından yüksek bir rakam.” ifadelerini kullanmıştı.

Peki 657’de neler değişebilir? İşte henüz resmi olmasa da değişmesi beklenen 3 madde..

1. Öğretmenlerin mesai saatleri: Öğretmenlerin mesai saatleri tekrar düzenlenerek yıllardır konuşulan 08.00-17.00 mesai sistemine geçilebileceğinin sinyali verildi.

2. Rapor hakkının düşürülmesi: 40 gün olan bir yılda alınabilecek rapor hakkının 30’a düşürülmesi gündeme gelebilir.

3. Devlet memurluğundan çıkarılmanın kolaylaşması: 657 sayılı devlet memurları kanunu memurun garantisini sağlamaktadır. Ancak yapılacak birkaç değişiklikle memurluktan çıkarılmanın daha kolay hale gelmesi gündeme gelecek gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.