Eğitim Bir Sen'den okul müdürüne sert tepki geldi

Eğitim Bir Sen'den okul müdürüne sert tepki geldi

Eğitim Bir Sen'den okul müdürüne sert tepki geldi

Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar, Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Fatma Akın'a sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile sert tepki gösterdi.

Akar, Tepebaşı ilçesindeki Mithatpaşa İlkokulu'nun tam gün eğitim veren okullar arasında olduğunu belirterek, okul müdürünün öğretmenlere ders dışı saatlerde zorla görev yüklediğini söyledi. "Okul müdürü, öğretmenlere ders saatleri bittikten sonra 17.00'ye kadar öğrencilerle ilgilenmeleri için baskı yapıyor. Hiçbir planlanmış ders, kurs ya da faaliyet olmamasına rağmen öğretmenleri bakıcılıkla görevlendirmeye çalışıyor" dedi.

Ayrıca Akar, özel eğitim öğrencilerine ders vermesi gereken öğretmenlere ders yerine öğrencilerle ilgilenmeleri talimatı verildiğini belirterek, "Norm fazlası durumdaki öğretmenlere ders programı bile verilmiyor. Bu duruma itiraz eden öğretmenlerin ders saatleri düşürülüyor, haklarını aradıkları için mi yoksa okul müdürünü şikayet ettikleri için mi cezalandırılıyorlar?" ifadelerini kullandı.

Okul müdürünün öğretmenlere yönelik baskı, tehdit ve mobbing uygulamalarının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Akar, yetkililere çağrıda bulunarak, "Öğretmenlerin görev tanımına aykırı bu uygulamaların durdurulmasını ve okul müdürü hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.