Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS Soru İptali Hakkında Açıklamada Bulundu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS Soru İptali Hakkında Açıklamada Bulundu

Bakan Tekin, Erzurum'daki programında bir araya geldiği gazetecilere, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İlgili mevzuata göre, ÖSYM'nin ve Bakanlığın sınavlarla ilgili yaklaşık 40 gün içinde karar vermesi gerektiğine işaret eden Tekin, LGS takviminin de buna göre oluşturulduğunu bildirdi.

Merkezi sınavın 2 Haziran'da yapıldığını, sonuçların 28 Haziran'da açıklandığını dile getiren Tekin, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimiz, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ile yerel yerleştirme için tercihte bulundu. Bu esnada yerleştirme takviminin sağlıklı yürümesi için yerleştirme işlemlerini LGS takvimine uygun olarak yürüttük ve sonrasında 55. günde yerleştirme sonuçlarını açıkladık ve zor yetişiyor. Çünkü yerleştirme sonrasında da nakilleri yapıyorsun. Şimdi biz süreyi bekledik ama idare mahkemesi 11 Eylül günü yani 100 gün sonra bu soruyu iptal etti. Temyize gitsem, benim lehime sonuçlanırsa bu sefer yine öğrenciler mağdur olacak. Dolayısıyla biz şimdi temyiz hakkından imtina edeceğiz. Bu durumdan yaklaşık 10 bin civarında öğrenci etkileniyor ancak bu çocuklarımızdan kaçının bu hakkını kullanacağı ise 21 Eylül itibarıyla belli olacak."

Kaynak:aa.com

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum