MEB'de Yeni Görev Dağılımı: Bakan Yardımcılarının Sorumluluk Alanları Yeniden Belirlendi

MEB'de Yeni Görev Dağılımı: Bakan Yardımcılarının Sorumluluk Alanları Yeniden Belirlendi

MEB'de Yeni Görev Dağılımı: Bakan Yardımcılarının Sorumluluk Alanları Yeniden Belirlendi

Mebpersonel.org-Özel Haber MEB Bakan Yardımcıları görev dağılımında, Kemal Şamlıoğlu'nun görevden alınmasının ardından yerine Muhammet Bilal Macit atanmıştı ve bu atama sonrası Bakan Yardımcılarının görev dağılımlarında bazı değişiklikler gerçekleşmiştir.

Yeni görev dağılımlarında öne çıkan değişikliklerden bazıları şunlardır:

  • Din Öğretimi Genel Müdürlüğü sorumluluğu Nazif Yılmaz'dan alınıp, Celile Eren Ökten'e verilmiştir.
  • İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü, Ömer Faruk Yelkenci'den alınıp, yeni Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal Macit'e devredilmiştir.
  • Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü de Celile Eren Ökten'in sorumluluğundan alınıp, Muhammet Bilal Macit'e verilmiştir.
  • Bu değişiklikler sonucunda yeni görev dağılım tablosu şekillendirilmiş ve yeniden yapılandırılmıştır.

İşte yeni görevlendirmeler sonrası oluşan görev dağılımı

  • Celile Eren Ökten, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü'nden sorumludur.

  • M. Bilal Macit, Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü, İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Başkanlığı ve Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nden sorumludur.

  • Nazif Yılmaz, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nden sorumludur.

  • Ömer Faruk Yelkenci, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nden sorumludur.

Ayrıca, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Personel Genel Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Başkanlığı, İç Denetim Birimi Başkanlığı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ve Özel Kalem Müdürlüğü de doğrudan bakanlığa bağlı olarak faaliyet göstermektedir.

ts-160924.png

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

8 Yorum