YKS Tercih Süreci Sona Erdi: Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

YKS Tercih Süreci Sona Erdi: Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süreci sona erdi ve gözler şimdi sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. 2024 YKS tercihlerinin ardından 1 milyon 58 bin 345 kontenjan için yapılan tercihlerin sonuçları merakla bekleniyor.

Tercih Sonuçları Açıklanma Tarihi

2024 YKS tercih sonuçları, üniversite kayıt tarihlerinden önce açıklanacak. Geçen sene tercih sonuçları 19 Ağustos’ta açıklanmış ve üniversite kayıtları 28 Ağustos'ta başlamıştı. Bu yıl da benzer bir tarihte sonuçların açıklanması bekleniyor. Ancak, kesin tarih henüz açıklanmadı. Adaylar, sonuçların 14 Ağustos'a kadar açıklanmasını umut ediyor.

Tercih Sonuçları Nerede Sorgulanacak?

YKS tercih sonuçları, ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden sorgulanabilecek. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM sonuç ekranı üzerinden yerleştirme sonuçlarına ulaşabilecekler. Bu yıl, Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Üniversite Kayıt Tarihleri

Yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapabilecekler. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihlerinde alınacak. Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, boş kalan kontenjanlar ÖSYM’ye bildirilecek ve merkezi ek yerleştirme yapılacak. Ek yerleştirme için başvuru yapacak adaylar, merkezi yerleştirme sonucunda yerleşen adaylar olamayacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.