YKS ek tercihler başladı mı? Ek yerleştirme kılavuzu ve boş kontenjanlar…

YKS ek tercihler başladı mı? Ek yerleştirme kılavuzu ve boş kontenjanlar…

YKS tercihlerinin bitmesinin ardından ikinci tercihler ve yerleştirme kılavuzu, ek yerleştirme ile üniversiteye kayıt olacak adaylar tarafından araştırılıyor. Peki ikinci tercihler ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

Üniversite ilk yerleştirme tercihlerinin tamamlanmasının ardından herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar ikinci bir fırsat için beklemede. YKS yerleştirme sonuçlarının ardından üniversite kayıtları 19 Ağustos 2024 tarihinde başladı. Tercihler 23 Ağustos Cuma itibarıyla da tamamlandı.

Yerleşemeyen adaylar için ikinci fırsat!

ÖSYM ek yerleştirme sürecinden önce boş kontenjanlarla ilgili olarak açıklamada bulundu. Buna göre 2024 YKS sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleşmemiş olan adaylar ek yerleştirme için başvuruda bulunabilecek.

Ayrıca YKS ek tercih takvimi ile ilgili açıklama yapan YÖK Başkanı Erol Özvar, 2024-YKS ek tercih sürecinin, üniversitelere yerleşemeyen adaylar için ikinci fırsat olacağını ifade etti. Bununla birlikte adaylar üniversite 2. yerleştirme sürecine odaklandı. ÖSYM YKS ikinci tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla üniversite ek yerleştirme süreci başlayacak. 2. tercih kılavuzunda boş kontenjanlar, üniversite ve bölümler de detaylı olarak yer alacak.

ÖSYM YKS 2. Ek yerleştirme ne zaman başlayacak?

YSK 2. tercih takvimine dair henüz bir bilgi yayınlanmadı. Üniversite ek yerleştirme işlemleri geçtiğimiz sene Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilmişti. Kayıtların tamamlanmasının ardından boş kalan kontenjanlar için açıklanması beklenen ÖSYM takvimine göre ek tercihler yapılacak. Konuyla ilgili gelişmeler ilerleyen günlerde haberlerimizde bulunacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.