Yapay zeka bölümü okumak sanıldığı kadar avantajlı mı?

Yapay zeka bölümü okumak sanıldığı kadar avantajlı mı?

Son dönemlerde yapay zekanın yaşamımızın içine çok fazla dahil olmasından kaynaklı üniversitelerde yapay zeka bölümlerine rağbet arttı. Peki gerçekten bu bölümün mezunları hemen iş bulabilir mi? Yapay zeka mezunlarının işsiz kalma olasılığı nedir?

Ülkemizde son dönemlerde tahmin edilenin aksine yüksek teknoloji ile ilgili bazı bölümlerin mezunları işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Peki bunun sebebi nedir? İşte tüm merak edilenler…

Bilgisayar programcılığı bölümleri de boş kaldı

Tüm dünyada adını duyurmuş olan belli eğitim trendleri ülkemizde de aynı zamanlarda gecikmeden aynı popülerlikte takip edilmeye devam etmektedir. Bilgisayar ilk kez hayatımıza dahil olduğunda bilgisayar programcılığı bölümlerinden mezun olan öğrencilerin geleceğin yüksek potansiyelli işlerinde çalışacağı ile ilgili belli öngörülerde bulunmuştu.

Ancak süreç beklendiği gibi ilerlemedi. Geçtiğimiz yıllarda da bilgisayar programcılığı bölümleri kontenjanları boş kaldı. Ülkemizde maalesef bilgisayar teknolojisi alanında katma değeri yüksek geniş çaplı bir üretim yapılmamaktadır. Türkiye'de var olan yabancı şirketlerde bilgisayar sektöründe çalışabilecek potansiyelde bulunan bireyleri de 2-3 adet belli başlı üniversiteler mezun etmektedir.

Yapay zeka mezunlarının istihdam edileceği bir sektör yok!

Yukarıda bahsedilen durum yapay zeka teknolojileri ile ilgili bölümler için de geçerliliğini korumaktadır. Türkiye'nin bu bölüm mezunlarından daha çok kaynakçıya, çobana ve ara eleman olarak nitelendirilen teknik personele ihtiyacı vardır.

İç piyasamızda söz konusu bölümlerden mezun olan öğrencilerin tamamının istihdam edilebileceği genişlikte bir sektör bulunmamaktadır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum