Üniversitelerde mazeretli kayıt günleri hangi tarihte açılacak?

Üniversitelerde mazeretli kayıt günleri hangi tarihte açılacak?

Üniversite kayıt işlemleri online platformlar üzerinden yapıldı. Bu işlemlerin ardından yüz yüze kayıt aşaması gelecek. Bugün sona ermesi beklenen kayıtların hemen ardından mazeretli kayıt başvuruları alınmaya başlanacak. Peki hangi tarihte?

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile beraber adayların üniversite kayıt süreci tüm hızıyla devam ediyor. Bugün sona erecek olan kayıt başvurularının ardından mazeretli kayıt başvurusu dönemine başlangıç yapılacak.

Başvurusu gecikenler mazeretli kayıt tarihlerinde işlemlerini yapabilir!

Herhangi bir sebeple örgün eğitim kurumlarına yapacakları başvuru tarihini geciktirenler mazeretli kayıt başvurusu tarihinde işlemlerini tamamlamış olacak. Bunun için araştırılan mazeretli kayıt başvuru tarihleri de netleşti.

Yapılan açıklama kapsamında 26 Ağustos Pazartesi günü ile 2 Eylül Pazartesi günü arasında işlemler yapılabilecek. Ancak 2 Eylül'den sonra başvuru yapmak isteyenler için ek bir kayıt ekranı açılmayacak.

26 Ağustos’ta başlıyor!

Üniversitelerin yüz yüze kayıt işlemleri 23 Ağustos tarihinde tamamlanmış olacak. Ardından mazeretli kayıt dönemi 26 Ağustos tarihinde başlayacak. Yükseköğretim programlarına yerleşme işlemi tamamlandıktan hemen sonra boşta kalan kontenjanlar ilan edilecek ve ek yerleştirme dönemi başlamış olacak.

Üniversite kayıt tarihlerini kaçırmış olan öğrenciler öncelikle yerleştiği üniversitenin rektörlüğüne başvuruda bulunacak. Bu durumu bir dilekçe ile aktaracak. Eğer mazereti rektörlük tarafından kabul edilirse 26 Ağustos tarihi itibariyle başvuru yapabilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.