Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başladı Mı? Başvurular Nasıl Yapılacak?

Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başladı Mı? Başvurular Nasıl Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı için ücretli öğretmenlik başvuruları başladı. 9 Eylül'de başlayacak olan yeni dönem için adaylar, e-Devlet üzerinden başvuru yapabiliyor.

Başvuru Tarihleri Açıklandı Mı?

Başvurular, her ilçede farklı tarihlerde alınabiliyor ve genellikle Temmuz ile Ağustos aylarında gerçekleşiyor. Bu nedenle, başvuru yapmadan önce ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nden kesin tarihleri öğrenmek faydalı olacaktır. 2024 yılı için ücretli öğretmenlik başvuruları, e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile gerçekleştiriliyor.

Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçlarının açıklanma tarihi henüz duyurulmadı. Sonuçlar açıklandığında, MEB tarafından adaylara SMS ile bilgilendirme yapılacak ve detaylar Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesinde yer alacak. Göreve atanan ücretli öğretmenler, diploma formasyon belgesi, nüfus cüzdanı, son altı aya ait sağlık raporu ve sabıka kaydını görevlendirildikleri okula teslim etmek zorundalar.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.