Tercihlerin son gününde pişmanlık yaşamayın! O bölümleri tercih edin…

Tercihlerin son gününde pişmanlık yaşamayın! O bölümleri tercih edin…

YKS tercih döneminin başladığı 25 Temmuz tarihinden beri adayların araştırmaları sürüyordu. Yaklaşan son günler ile pişmanlık yaşanmaması için en yüksek istihdama sahip olan bölümleri listeledik. İşte detaylar…

Tercihlerin başladığı Temmuz ayı ile beraber son güne kadar araştırmalarına devam eden adayların bazılarının kafası hala karışık. 4 Ağustos tarihinde sona erecek tercih başvuruları için sayılı saaatler kaldı. Uzmanlar özellikle bu süreci daha kaliteli değerlendirmek isteyen adaylara yüksek istihdam bölümleri yeniden hatırlatıyor.

TÜİK verileri ile lisans mezunlarının şimdiki durumları

Türkiye'de lisans mezunlarının ne durumda olduğuna ulaşmak için TÜİK verileri paylaşıldı. Mezunların ortalama iş bulma süreleri netleşmiş oldu. Hem en hızlı iş bulma kapasitesine sahip hem de en çok kazandıran bölümler TÜİK tarafından listelendi.

Özellikle tercih sürecinde olan adaylar hangi meslek grubunda daha çabuk iş bulunduğunu merak ediyor. İş bulma süresini kısaltacak meslek grupları ise alınan veriler neticesinde belli oldu. TÜİK'in verileri doğrultusunda önlisans ve lisans mezunlarının hangi önü açık bölümleri tercih ettiği de açığa çıkmış oldu.

Bu bölümlerden lisans mezunları çok hızlı iş bulabilir!

Lisans seviyesinde yüksek istihdama sahip olan ve aynı zamanda mezun olduktan sonra iş bulma kapasitesi yüksek bölümler aşağıdaki tablodan incelenebilir:

Özel Eğitim Öğretmenliği %96,2

Tıp %95,3

Dil ve Konuşma Terapisi %93,9

Elektrik Öğretmenliği %93,2

Ebelik %92,4

Hangi önlisans bölümlerinde istihdam daha yüksek?

Ön lisans seviyesinde yüksek istihdama sahip, mezun olunduktan sonra iş bulma kapasitesi yüksek bölümler aşağıdaki tablodan incelenebilir:

Polis Meslek Eğitimi %92,1

Elektrik ve Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı %88,7

Endüstriyel Kalıpçılık %86,1

Metalurji %85,5

Avcılık ve Yaban Hayatı %84,7

Kaynak Teknolojisi %84,7

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum