Rektörden müjdeli haber! O üniversiteyi bitiren hemen iş bulacak!

Rektörden müjdeli haber! O üniversiteyi bitiren hemen iş bulacak!

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü yapmış olduğu açıklamalar ile gündeme oturdu. Üniversite için dikkat çeken ifadeler kullandı. İşte detaylar…

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan'dan çarpıcı açıklamalar geldi. Üniversiteden mezun olan öğrenciler 2 yıl içerisinde rahatlıkla iş bulabildiğini söyledi.

2 yıl içinde istihdam oranı yüzde 80

Üniversiteye başlayacak adayların bir çoğu üniversite hayalleri kurmaya başladı bile. Çoğu üniversite mezununun zor iş bulması ve bir süre beklemesi eğitime karşı ön yargı oluşturmaya başladı. Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Adnan Özcan'dan önemli açıklamalar geldi.

Özcan ''Üniversitemizden mezun olan öğrencilerimizin 2 yıl içerisinde istihdam oranı yüzde 80 civarında. Bazı programlarda pilotaj ve bilgisayar mühendisliği gibi yüzde 100 dolaylarında. Her mezun olan öğrencimiz kısa sürede iş bulabilmekte'' diyerek öğrencilerin büyük bir bölümünün iş bulma konusunda sıkıntı yaşamadığını ifade etti.

Toplamda 7 yeni bölüm açılıyor!

Yeni açılacak bölümler hakkında da açıklama yapan Adnan Özcan ''4 lisans 3 önlisans olmak üzere 7 bölümümüz yeni açılıyor'' diyerek Eskişehir Teknik Üniversitesi hakkında bilgi verdi.

Özellikle ülkeye yön verecek programların açıldığına dikkat çekerek Havacılık ve Uçak Mühendisliği bölümlerine dikkat çeken rektör öğrencilerin kısa sürede iş bulabildiklerini ifade etti.

Öğretim üyelerinin donanımı ve yetkinliklerine de değinerek "Üniversitemizin akademik kadrosu oldukça yetkin ve deneyimli öğretim elemanlarından oluşmakta. Öğretim üyelerimiz dünyanın en etkili bilim insanları listesinde'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.